Зеленський та «Магія» російського телебачення

Зеленський та «Магія» російського телебачення

3 Травня 2019
1049
3 Травня 2019
14:35

Зеленський та «Магія» російського телебачення

Олена Матусова, «Радіо Свобода»
1049
Російський федеральний телеканал НТВ анонсував вихід шоу «Магія», записаного в 2011 році, 3 травня 2019 року. Одним з ведучих шоу був новообраний президент України Володимир Зеленський.
Зеленський та «Магія» російського телебачення
Зеленський та «Магія» російського телебачення

Вісім років тому шоу виробництва компанії «ВайТ Медіа» для державного телеканалу «Росія-1» потрапило на полицю. Разом з Володимиром Зеленським ведучою була Тетяна Лазарєва, яка в той час активно брала участь в протестному русі. Це і стало причиною того, що вісім років тому глядач так і не побачив програму. Але пройшов час і телевізійні начальники іншого федерального каналу НТВ вирішили показати шоу «Магія». В якому вигляді програма буде продемонстрована припустити важко до того як вона вийде в ефір на Далекий схід? Чи будуть внесені якісь корективи? Але питання, чому раптом саме зараз вирішено показати шоу восьмирічної давності спантеличило багатьох. На думку російського теле і кінокритика Юрія Богомолова цей крок вписується в політику Росії по відношенню до України.

Це відбувається в рамках взаємної полеміки двох президентів, в рамках пропагандистської компанії Росії, з метою представити, що Зеленський лише комік, блазень, який став королем

– Зрозуміло, що все це відбувається в рамках взаємної полеміки двох президентів, в рамках пропагандистської компанії Росії, з метою представити, що Володимир Зеленський лише комік, блазень, який став королем. Ось помилуйтеся, громадяни Росії, який там президент в Україні.

Це видно по тому подразненню, з яким Путін реагує на висловлювання Зеленського щодо паспортів, і це непряме свідчення того, що йому дуже некомфортно і він боїться програти своєму українському візаві по частині вільного виявлення емоцій або політичних обмінів ударами.

Юрій Богомолов
Юрій Богомолов

Я знаю, що ще одна телекомпанія, «Росія-1» ловила Зеленського на відпочинку в Туреччині і щось таке там намагалася зробити. І напевно, з цього щось зроблять і представлять, я думаю. Ну, це якийсь черговий тур дуелі двох президентів. І знаючи нашого президента, розумієш, що він в таких випадках особливо переживає за своє реноме.

Крім обрання Володимира Зеленського президентом України нічого особливо не змінилося. Тетяна Лазарєва на російському телебаченні рідкісний гість. І саме гість, а не ведуча. Телевізійне керівництво вважає, що Зеленський там виглядає не виграшно? Адже вибори вже пройшли.

Мета – нагадати, ким був до обрання президентом Володимир Зеленський

– Ні, мета – нагадати, ким був до обрання президентом Володимир Зеленський ... Знаєте, у нас недавно йшов фільм під назвою «Гуморист», де розповідалося про те, як в 70-ті роки якийсь естрадний артист, багато жартував, користувався великим успіхом, і його запрошували на якісь різні лазневі корпоративи в якості жартівника. І в одній із заключних сцен в лазні, де розпарений, обмотаний рушником партійний бос розслабився, він кидає владно гумористові: «Ну, ти, жартуй!» І ображений у своїй гідності жартівник починає жартувати так, що цей партійний бос виходить з себе, у нього відмовляє серце, йому стає погано, і, здається, він помирає.

Тетяна Лазарева
Тетяна Лазарева

Ось щось подібне починає повторюватися вже на іншому рівні. В Україні могли б цей фільм показати своїм глядачам, це було б забавно.

Як ви вважаєте, ця програма справить якесь враження на російську глядацьку аудиторію? Адже в Росії Зеленського знають і люблять по шоу «Квартал 95».

Їм образливо, що Путін і Зеленський тепер на одному рівні. Путін вже не просто президент, він, напевно, вважає себе президентом земної кулі

– Як на мене ніякого удару по іміджу Зеленського це не завдасть, але цього, здається, не розуміють наші пропагандисти, вони дивляться з точки зору: як так, ну, ось явно, що вже саме обрання Зеленського на таку високу посаду ображає нашого президента. Їм образливо, що Путін і Зеленський тепер на одному рівні. Путін вже не просто президент, він, напевно, вважає себе президентом земної кулі, а тут якийсь чоловік, з яким він повинен буде, напевно, спілкуватися, дотримуючись певного паритету. І ось це, швидше за все, призводить до таких дивних дій з боку російського телевізійного начальства.

Коментар компанії «ВайТ Медіа» – виробника телешоу «Магія» Радіо Свобода отримати не вдалося, оскільки її керівник Тимур Вайнштейн зараз перебуває у відпустці.

Олена Матусова, «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Олена Матусова, «Радіо Свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1049
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду