Томенко вимагає від Генпрокуратури та МВС притягнути до кримінальної відповідальності замовників донецьких “білбордів”

7 Листопада 2003
451
7 Листопада 2003
10:52

Томенко вимагає від Генпрокуратури та МВС притягнути до кримінальної відповідальності замовників донецьких “білбордів”

451
Томенко вимагає від Генпрокуратури та МВС притягнути до кримінальної відповідальності замовників донецьких “білбордів”
Вчора Микола Томенко звернувся з депутатським запитом на адресу Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України щодо розслідування фактів використання фашистської символіки та розпалювання національної ворожнечі у Донецькій області.

Як відзначається у запиті, дії організаторів інформаційної кампанії, спрямованої проти блоку “Наша Україна” та його лідера В.Ющенка, а також використання у цьому зв’язку фашистської символіки містять ознаки низки злочинів. Зокрема, мова йде про розпалювання національної ворожнечі та ненависті, перешкоджання законній діяльності політичних партій, поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, незаконний вплив на народного депутата з метою перешкоджання виконанню ним службових обов’язків та створення штучних перешкод у роботі народних депутатів України.

Микола Томенко у своєму запиті порушив питання про необхідність з’ясування дійсних замовників розміщення донецьких “більбордів” та організаторів антиющенківської інформаційної кампанії, а також про притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності.

За повідоленням Громадської ради
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду