Український Інтернет може втратити свободуforUm

5 Листопада 2003
684
5 Листопада 2003
18:34

Український Інтернет може втратити свободуforUm

684
Український Інтернет може втратити свободуforUm
Українська Інтернет-спільнота в черговий раз висловила глибоке занепокоєння станом законодавчого регулювання Інтернет в Україні під час проведення круглого столу “Інтернет як засіб комунікації: стан, перспективи і проблеми в Україні” у Львові, 31 жовтня, повідомляє кореспондент ForUm’у.

Учасники круглого столу стурбовані недоопрацюванням Закону “Про телекомунікації” та існуванням таких законопроектів, як “Про моніторинг телекомунікацій”, “Про захист персональних даних” та ін. На їхню думку такі закони не забезпечують подальший розвиток телекомунікацій без урахування людського фактору і можуть лишити користувачів свободи слова і таємниці листування в Інтернет.

За словами голови асоціації “Українська Інтернет Спільнота” Ігора Дядюри “такого немає ніде в світі, а в нас пропонується встановити тотальний моніторинг”, хоча чинне законодавство дає можливість здійснювати перехват інформації та відслідковувати в Інтернет будь-яку людину.

З метою встановлення контролю над Інтернет розцінюється і створення в Україні нових організацій.

“На сьогоднішній день три основних складових Інтернет – канали зв’язку, IP-адреси і доменні імена – знаходяться в різних руках і це дає можливість стійкої роботи українського Інтернету. Для об’єднання цих трьох складових створено UANIC (Український мережевий інформаційний центр)”, – сказав директор ТОВ “Хостмайстер” – діючого адміністратора домену .UA – Борис Мостовий.

Круглий стіл “Інтернет як засіб комунікації: стан, перспективи і проблеми в Україні” відбувся 31 жовтня 2003 року у Львові за підтримки компанії “УАРНЕТ” та Незалежного культурологічного часопису «Ї».

Захід було приурочено до 10-річчя налагодження першого українського наземного каналу Інтернет Львів – Варшава на базі Науково-телекомунікаційного центру “Українська академічна і дослідницька мережа” Інституту фізики та конденсованих систем НАН України – компанії “УАРНЕТ” – найбільшого провайдера Західної України на сьогоднішній день.

forUm
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду