Створено "Український мережевий інформаційний центр", що здійснюватиме управління доменом .UAUNIAN

30 Жовтня 2003
902
30 Жовтня 2003
18:05

Створено "Український мережевий інформаційний центр", що здійснюватиме управління доменом .UAUNIAN

902
Створено "Український мережевий інформаційний центр", що здійснюватиме управління доменом .UAUNIAN
Завершено процес створення та державної реєстрації об'єднання підприємств „Український мережевий інформаційний центр” (UANIC), що буде здійснювати управління доменом .UA

Як повідомив УНІАН директор створеного об'єднання Юрій ГОНЧАРУК, UANIC створено для обслуговування та адміністрування системного реєстру і системи доменних імен домену верхнього рівня .UA і для координації адресної політики українського сегменту мережі Інтернет.

Об'єднання створене за ініціативою недержавних організацій та зацікавлених органів виконавчої влади. Ініціатива була підтримана Розпорядженням Кабінету Міністрів України №447-р від 22.07.03 „Про адміністрування домену .UA”, яким, у тому числі, передбачено створення Координаційної ради як органу, що визначатиме порядок і правила реєстрації та використання імен доменів в українському сегменті мережі Інтернет з урахуванням суспільних інтересів і визначатиме політику розподілу адресного простору. Відповідне рішення про створення та державну реєстрацію об'єднання було погоджено з Антимонопольним комітетом України.

Координаційна рада є відкритим для участі колегіальним органом управління об'єднанням. До її складу на принципах паритету інтересів увійдуть представники недержавних організацій – асоціацій Інтернет-сервіс-провайдерів, операторів зв'язку, громадських організацій, що представляють різні сторони Інтернет-співтовариства в Україні, та представники ряду органів виконавчої влади. У роботі Координаційної ради представники органів держуправління не матимуть контрольного голосу або права вето, при цьому представники недержавних організацій - учасники ринку Інтернет матимуть такі ж самі рівні права, але, як очікується, матимуть більш активну позицію. Рішення Ради прийматимуться на принципах паритету інтересів різних сторін.

На сьогодні представники шести недержавних організацій виявили бажання взяти участь у роботі Координаційної ради UANIC.

Серед наступних кроків - укладення угоди з Державним комітетом зв'язку та інформатизації, розробка нових правил реєстрацій та використання доменних назв в домені .UA, створення відповідного технічного центру об'єднання, укладення тристоронньої угоди з Інтернет-корпорацією з присвоєння номерів та назв (ICANN) тощо.

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду