Звернення Головного редактора газети “Кременчуцький ТелеграфЪ” щодо порушення права на інформацію

16 Жовтня 2003
725
16 Жовтня 2003
11:19

Звернення Головного редактора газети “Кременчуцький ТелеграфЪ” щодо порушення права на інформацію

725
Звернення Головного редактора газети “Кременчуцький ТелеграфЪ” щодо порушення права на інформацію
"Детектор медіа" друкує звернення Головного редактора газети “Кременчуцький ТелеграфЪ” Сергія Кулясова без змін:



Шановні колеги!

Вважаємо за потрібне поінформувати вас про наступний випадок. Вважаємо інформацію доречною, оскільки вона стосується питання, яке широко обговорюється останнім часом – привілеї державних ЗМІ під час отримання інформації від державних службовців та політичних діячів.

15 жовтня 2003 року народний депутат України від Кременчука Василь Гаврилюк (група “Народовладдя”) проводив зустріч з виборцями у 4 міській лікарні м. Кременчука. Зустріч відбулася з приводу передачі медичної апаратури для лікарні. Про захід організатори зустрічі поінформували тільки державні ЗМІ: газету міськради “Вісник Кременчука”, обласну державну телерадіокомпанію “Лтава”, міське радіо та регіональне радіо “Ера”.

Незалежні ЗМІ (газета “Кременчуцький ТелеграфЪ”, ТРК “Аллюр” радіо “Європа плюс Кременчук”), які прибули на офіційний захід, не отримали можливості поспілкуватися з народним депутатом Гаврилюком. За ініціативою нардепа Гаврилюка та заступника начальника міського відділу охорони здоров’я Берези, представникам незалежних ЗМІ запропонували вийти з приміщення, у якому для подальшого спілкування залишилися виключно представники вищезгаданих державних ЗМІ.

Вважаємо, що в результаті такої політики вибіркового сприяння читачі недержавних ЗМІ втратили можливість отримати актуальну інформацію – виборці мають право знати, що робить і планує робити їхній депутат. Таким чином, їхнє право на інформацію, на нашу думку, певною мірою порушене.

Головний редактор газети “Кременчуцький ТелеграфЪ” Сергій Кулясов.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду