Після Литвина Янукович стане новим героєм "темників"УП

6 Жовтня 2003
671
6 Жовтня 2003
11:35

Після Литвина Янукович стане новим героєм "темників"УП

671
Після Литвина Янукович стане новим героєм "темників"УП
Слідом за спікером Володимиром Литвином наказ ігнорувати у темниках буде стосуватися прем'єра Віктора Януковича. Такий прогноз глава комітету з свободи слова парламенту Микола Томенко зробив у ефірі каналу "Тоніс".

На питання журналіста про присутність Володимира Литвина у темниках, Томенко зазначив: "Так, він потрапив уже десь з вересня. Раніше він заборонявся по кількох темах. Тепер, з вересня, він активно присутній [у темниках]".

"За останній тиждень на тому ж Першому національному, скажімо, діяльність Верховної Ради коментують майже виключно представники СДПУ(О). А прямої цитати або синхрону, де би Володимир Литвин говорив про щось позитивне про парламент, його немає".

Томенко додав, що Литвин з`являється на екранах "здебільшого в традиційних паркетних речах, коли він зустрічається з делегаціями, послами".

"Коли йдеться про серйозні політичні проблеми, де Литвин має свою точку зору, його, звичайно, там немає. І я думаю, що якщо ситуація так буде йти, а вона іде саме таким чином, наступний – Віктор Янукович".

За словами Томенка, темники існують двох категорій: "документи великого плану, такі - для підсумкових програм, і документи, які надходять кожні дві години, наприклад, для FM-радіостанцій".

Як відомо, напередодні Володимир Литвин під час сесії закликав керівництво УТ-1 припинити використовувати темники.

Томенко зазначив, що Національна телекомпанія запросила у бюджеті на 2004 рік 115 мільйонів гривень, а Кабмін запропонував 29 мільйонів.

"Я пропоную, і ближчим часом Верховна Рада прийме рішення про створення спеціальної слідчої комісії. І спеціальна слідча комісія разом з страйкомом журналістів подивиться – де гроші від реклами, де гроші від оренди, де гроші від суборенди каналу, бо там десятки інших каналів. Ми подивимося – скільки і куди ідуть ці гроші", - зазначив Томенко.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду