Фонд розвитку ЗМІ оголошує конкурс проектів на підготовку аналітичних репортажів

3 Жовтня 2003
679
3 Жовтня 2003
18:28

Фонд розвитку ЗМІ оголошує конкурс проектів на підготовку аналітичних репортажів

679
Фонд розвитку ЗМІ оголошує конкурс проектів на підготовку аналітичних репортажів
Фонд розвитку ЗМІ Посольства США оголошує конкурс проектів, що сприятимуть ґрунтовному висвітленню питань, які є важливими та актуальними для читацької та глядацької аудиторії. До конкурсу запрошуються друковані, теле/радіо та електронні незалежні українські ЗМІ загальнонаціонального та, особливо, регіонального рівнів. На конкурс можуть подаватися спільні проекти від декількох ЗМІ з одного регіону та студентські роботи. Проекти, що подаються на конкурс, мають бути спрямовані на глибоке та детальне висвітлення проблем, що особливо цікавлять глядацьку або читацьку аудиторію. Приклади тем для програм або репортажів:

•стан системи охорони здоров’я;

•прозорість процесу формування та розподілу бюджетних коштів;

•лікування ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД;

•доступ до інформації місцевих органів влади;

•екологічні проблеми;

•відкритість процесу вступних іспитів до вищих навчальних закладів;

•якість роботи комунальних служб на місцях;

•підзвітність уряду.

Програми та репортажі можуть також пропонувати варіанти вирішень висвітлених питань та заохочувати аудиторію до їх обговорення. Звертаємо увагу, що коло питань не обмежується наведеними темами, і до розгляду будуть прийняті всі заявки, що висвітлюють будь-які суспільно важливі питання. Однак перевага буде надана проектам, що будуть присвячені проблемам розвитку демократії та ринкових відносин в Україні. Кошти Фонду можуть бути витрачені на: проведення досліджень та фокус-груп з актуальних питань, різних видів опитувань та розслідувань; оплату праці додаткового персоналу для збору даних, проведення розслідувань та підготовки матеріалів, або для виконання поточних доручень, щоб зменшити навантаження на автора репортажу; придбання програмного забезпечення для збору даних; витрати на подорожі та друк. У середньому сума гранту складатиме декілька тисяч доларів США. Переможців конкурсу буде запрошено на одноденний семінар, присвячений методам підготовки та збору інформації для аналітичних репортажів. Заявки на конкурс необхідно подати до 29 жовтня 2003 року. Для участі необхідно заповнити стандартну аплікаційну форму Фонду розвитку ЗМІ згідно інструкцій, наведених на сайті: http://usembassy.kiev.ua/infocentral_mediafund_inf_ukr.html. Докладнішу інформацію про умови конкурсу можна отримати за електронною адресою mediafund@usemb.kiev.ua, або за поштовою адресою: Відділ преси, освіти та культури, Фонд розвитку ЗМІ, Посольство США в Україні, вул. Глибочицька – 4, Київ 04050, Україна.

За інф. Електронного бюлетеню “Новини друкованих ЗМІ України” УАВПП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду