ВР вчора прийняла законопроект про захист суспільної моралі від продукції, що пропагує порнографіюForUm

3 Жовтня 2003
769
3 Жовтня 2003
10:47

ВР вчора прийняла законопроект про захист суспільної моралі від продукції, що пропагує порнографіюForUm

769
ВР вчора прийняла законопроект про захист суспільної моралі від продукції, що пропагує порнографіюForUm
Верховна Рада у четвер прийняла у другому читанні законопроект про захист суспільної моралі від продукції, що пропагує порнографію. За законопроект проголосували 289 народних депутатів, проти - 2 із 441. Документ пропонує встановити правові засади захисту суспільства від поширення продукції, яка негативно впливає на суспільну мораль.

Автор законопроекту - позафракційний депутат Леонід Чернівецький (член парламентського комітету з питань бюджету).

Як передає «Інтерфакс-Україна», відповідно до законопроекту, забороняється виробництво і обіг у будь-якій формі продукції порнографічного характеру в Україні. Критерії віднесення продукції до категорії, що носить порнографічний характер, встановлюються спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері культури та мистецтв.

Виробництво і обіг у будь-якій формі продукції еротичного характеру і продукції, що містить елементи насильства та жорстокості, дозволяється виключно за умови виконання обмежень, встановлених законодавством.

Забороняється виробництво і розміщення продукції, що пропагує війну, національну і релігійну ворожнечу, зміни шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України, фашизм і неофашизм, бузувірство, неповагу до національних і релігійних святинь, невігластво, неповагу до батьків, наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, тютюнопаління та інші шкідливі звички.

З метою захисту фізичного і психічного здоров’я, моральності дітей забороняється використовувати дітей і дитячі образи при виробництві і поширенні продукції еротичного характеру і при проведенні видовищних заходів еротичної спрямованості, провести показ кіно- і відеофільмів з порушенням встановлених вимог за їх поширення і демонстрацію, продавати, безкоштовно і в інших формах розповсюджувати продукцію еротичного характеру дітям за винятком коштів медичного призначення, а також допускати дітей до участі або бути присутній на заходах еротичного характеру.

Поширення продукції еротичного характеру дозволяється виключно у спеціально відведених для цього місцях, які не можуть розміщуватися на територіях, прилеглих до освітніх установ, пам’ятників історії і культури, ритуальних і культових об’єктів, військових частин, в житлових будинках, приміщеннях органів держвлади і місцевого самоврядування, спеціалізованих установах культури і мистецтва для дітей, на ринках, інших відкритих і загальнодоступних місцях торгівлі.

Пропонується заборонити розміщення продукції еротичного характеру на перших і останніх сторінках друкарських ЗМІ. Розповсюдження друкарських ЗМІ еротичного характеру дозволяється виключно у спеціально відведених для цього місцях. Розповсюдження такого ЗМІ поштою дозволяється виключно у непрозорій упаковці.

Відповідно до законопроекту, пропонується створити національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, яка буде діяти на постійній засаді, а відділення такої комісії - у кожному регіоні України.

Пропонується створити також ще ряд структур, які будуть займатися видачею відповідних ліцензій і спеціальних дозволів і визначати, відноситься відеопродукція і друкарська продукція до порнографічної.



ForUm
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду