Томенко заявляє, що не бачив більших ворогів свободи слова, ніж керівники деяких обласних відділень НСЖУ

18 Вересня 2003
633
18 Вересня 2003
15:55

Томенко заявляє, що не бачив більших ворогів свободи слова, ніж керівники деяких обласних відділень НСЖУ

633
Томенко заявляє, що не бачив більших ворогів свободи слова, ніж керівники деяких обласних відділень НСЖУ
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО не бачив більших ворогів свободи слова, ніж керівники деяких обласних відділень Національної спілки журналістів України.

Як передає кореспондент агентства УНІАН, про це він заявив сьогодні у своєму виступі на конференції “Свобода слова та права людини в Україні-2003”.

За словами М.ТОМЕНКА, коли він побачив, у якому стані знаходяться журналістські профспілки, зокрема Незалежна медіа-профспілка та НСЖУ, він зрозумів, що якщо надалі все збережеться у такому ж стані, то скоро “ми можемо забути словосполучення “журналістська профспілка”.

Він зазначив, що у жодній профспілці не бачив, щоб до неї вступила більшість журналістів ЗМІ. Як сказав М.ТОМЕНКО, у нього склалося враження, що “в нас профспілки створюються для галочки - по одній людині з кожного ЗМІ”. Депутат зазначив, що є прихильником створення нормальної корпоративної саморегулюючої структури – медіа-профспілки, але для цього організатори мають зібратись і визначити механізм і принципи її створення. На думку М.ТОМЕНКА, медіа-профспілка має створюватись у конкретному ЗМІ за участю усіх журналістів. Потім профспілка має нав'язувати і відстоювати договірні відносини між журналістами і власником-засновником ЗМІ. Профспілки мають захищати “не інтереси Петрова з сусідньої області, а свої інтереси у своєму медіа, щоб журналісти могли писати те, що думають, і відстоювати необхідну зарплату”. Як заявив М.ТОМЕНКО, якщо нічого не зміниться в діяльності медіа-профспілок, то він першим звернеться до міжнародних організацій, щоб ті зупинили підтримку створення таких структур.

М.ТОМЕНКО також піддав критиці дії представників журналістських профспілок під час третьої річниці зникнення Г.Гонгадзе, назвавши це “ганебним відношенням журналіста до священного дня, коли всі журналісти мають бути поряд”. За його словами, 16 вересня “всі намагались потрапити в камеру і сказати, які вони є найкращі друзі Г.Гонгадзе”, хоча свого часу жодного слова не сказали ні про нього, ні про касетний скандал.

href="http://www.unian.net/ukr/news/news-44118.html">UNIAN
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду