Відбулася шоста церемонія нагородження преміями "Територія А" у галузі кліпмейкерства та музичного телебачення

5 Липня 2003
751
5 Липня 2003
16:48

Відбулася шоста церемонія нагородження преміями "Територія А" у галузі кліпмейкерства та музичного телебачення

751
Відбулася шоста церемонія нагородження преміями "Територія А" у галузі кліпмейкерства та музичного телебачення
2 липня проходила церемонія нагородження преміями “Територія А” у галузі кліпмейкерства та музичного телебачення. Церемонія відбувалася вшосте, а розпочалася ще на День Києва на Майдані Незалежності. Саме тоді були вручені перші нагороди за 2002 рік.

Окрім журналістів популярних видань, телебачення, радіо та артистів, за дійством споглядали й вручали нагороди голова Комітету з питань свободи слова Верховної Ради України Микола Томенко, заступник голови вищезгаданого комітету Юрій Артеменко, заступник Київського міського голови Михайло Поливанов та багато інших відомих особистостей. Бронзову піраміду за кращий кліп 2002 року, яким став кліп “Емігрант” (режисер Віктор Придувалов, оператор Андрій Парек), отримали Мурік та Дизель з “Грін Грея”. Як і торік, кращою кліпмейкерською компанією визнано “Пістолет фільм”. Перемогу у номінації "краща ідея" отримав кліп Асії Ахат "Пожелай", який і очолив список десяти найкращих кліпів 2002року.

В десятку ввійшли також такі кліпи: ВІА Гра – “Стоп стоп стоп”, Євгенія Власова – “Живая река”, Ірина Білик – “Твої руки”, Наталя Могилевська & Дмитро Гордон – “Зима”, Океан Ельзи – “Холодно”, Руслана – “Знаю я”. А найбільшу кількість відеокліпів серед українських виконавців у 2002 році випустив Михайло Поплавський. Перемогу дістав кліп "народного" ректора “Хава Нагіла” (режисер Володимир Якименко, оператор Олексій Степанов).

В номінації "краща акторська гра” переміг Андрій Данилко, який саме того дня отримав звання Заслуженого артиста України. Беззаперечну перемогу в анкетах експертів серед музичних фільмів 2002 року отримав новорічний мюзикл телеканалу “Інтер” – “Попелюшка”. Отримуючи бронзову піраміду за кращий монтаж кліпу “Танка на Майдані Конго” “Восени” (оператор Вячеслав Пілунський), режисер Віктор Придувалов, кліпи якого отримали найбільше нагород, повідомив, що більше не займатиметься кліпмейкерством. За спецефекти нагородили також його роботу “Ти минаєш”, яку виконує Ірина Шинкарук. Ефектами займалася кампанія “Short stories”. Попри велику кількість кліпів-переможців, Віктор Придувалов не став кращим режисером-кліпмейкером 2002 року. Експерти вирішили нагородити усіх п`ятьох режисерів (Віктор Придувалов, Семен Горов, Максим Паперник, Володимир Якименко, Наталя Шевчук) не бронзовими, а скляними пірамідами.

Кращим оператором було визнано Олексія Степанова.

Очікується, що наступного року буде введена номінація “Мультфільм”. Серед музичних мультфільмів 2002 року скляну піраміду отримав мульткліп “Орися” (автор Геннадій Літуновський) групи “Мандри”.

Інф. Детектор медіа
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду