Завершився перший з трьох етапів науково-меморіальної експедиції "Слідами голодомору 1933 року"Німецька хвиля

12 Червня 2003
526
12 Червня 2003
11:09

Завершився перший з трьох етапів науково-меморіальної експедиції "Слідами голодомору 1933 року"Німецька хвиля

526
Завершився перший з трьох етапів науково-меморіальної експедиції "Слідами голодомору 1933 року"Німецька хвиля
Завершився перший з трьох етапів науково-меморіальної експедиції " Слідами голодомору 1933 року". У середу організатори експедиції звітували у Львові про виконану роботу. Понад два тижні учасники експедиції, а це - науковці, медики та члени громадських організацій, робили свої дослідження у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. Саме південь України, на думку дослідників, потерпів чи не найбільше від голодомору 1933 року. Детальніше - Галина Стадник:

Серед головних завдань експедиції - документація свідчень очевидців голодомору, збір архівних даних про причини смерті селян, а також впорядкування поховань. Як зауважують дослідники, основні труднощі в роботі виникали з владою. Організатори експедиції вказують на нерозуміння й байдужість на місцевому рівні, а також відсутність будь-якого фінансування програми на державному рівні. Організаційний комітет з вшанування пам'яті жертв голодомору 1933 року, створений ще півроку тому при кабінеті міністрів, який очолює прем'єр Віктор Янукович, жодного разу так і не зібрався на засідання, повідомила керівник експедиції Анна Семенюк. На основі свідчень очевидців та зібраних матеріалів організатори експедиції планують звернутися до ООН та інших міжнародних організацій про визнання голодомору 1933 року геноцидом українського народу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду