Луганські журналісти вимагають порушити кримінальну справу проти місцевого судді, який перешкоджає їх діяльностіУНІАН

21 Травня 2003
490
21 Травня 2003
17:32

Луганські журналісти вимагають порушити кримінальну справу проти місцевого судді, який перешкоджає їх діяльностіУНІАН

490
Луганські журналісти вимагають порушити кримінальну справу проти місцевого судді, який перешкоджає їх діяльностіУНІАН
Ряд журналістів та керівників ЗМІ і громадських організацій Луганщини звернулися до ради суддів Верховного Суду України, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Секретаріату правління Національної спілки журналістів України, голови Луганської облдержадміністрації, прокурора Луганської області, начальника територіального управління судової адміністрації в Луганській області з офіційною заявою, у якій вимагають порушити кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу проти судді Ленінського райсуду Луганська Д.МАСЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, приводом для цього стали події у суді 16 травня, де мав слухатися позов голови Перевальської райради С.ВІННИКА до Луганського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Громадський контроль». За наказом Д.МАСЕНКА телеоператорів НТРК «Ірта» та корпункту ICTV співробітники міліції затримали при вході до приміщення суду, а також було здійснено спробу видалити з приміщення і журналістів.

У заяві наведено й інші приклади перешкоджання суддями Луганська журналістській діяльності.

Так, 24 квітня суддя Ленінського райсуду Луганська Ольга МАТВЄЙШИНА заборонила відеозйомку судового засідання при розгляді позову одного з депутатів міськради, підприємця до газети «Новий ракурс». 6 травня із залу засідань Жовтневого суду Луганська суддею Анатолієм КОВАЛЬОВИМ було видалено кореспондента УНІАН за те, що вона скористалася диктофоном. І в першому, і в другому випадках суд не ухвалював рішень про заборону користуватися технічними засобами.

У заяві зроблено висновок, що судді, які не поважають закон і права громадян, не мають права носити суддівські мантії.

Заяву оприлюднено у газеті «Новий ракурс» (№21 від 21.05.03).

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду