Журналіст Ткачівський заявляє про шантаж з боку суддіIMI

21 Травня 2003
611
21 Травня 2003
17:20

Журналіст Ткачівський заявляє про шантаж з боку суддіIMI

611
Журналіст Ткачівський заявляє про шантаж з боку суддіIMI
Сьогодні о 10-ї годині ранку мало розпочатись слухання кримінальної справи за обвинуваченням шеф-редактора часопису «Тижневик Галичини» Ярослава Ткачівського за ст.ст.165 ч.2 ( зловживання посадовим становищем), 86-1 (розкрадання колективного майна в особливо великих розмірах), 148-2 ч.2 (ухилення від сплати податків), 133 (порушення законодавства про працю) та 172 ч.2 ( підробка документів) КК України у Тисьменницькому районному суді Івано-Франківської області.

Спілкування підсудного журналіста з головуючим у справі розпочалось щонайменше дивно:

- Мене запросив до себе суддя і запропонував відмовитись від фіксування судового процесу технічними засобами, інакше щодо мене буде точно вирок суду, - каже Ярослав Ткачівський.

На думку Ярослава Ткачівського це більш політична справа, ніж кримінальна. До такого висновку він дійшов, спілкуючись зі Андрійкивим. Суддя неодноразово просив його заявити йому відвід і лише після того як отримав категоричне “ні” вирішив сам взяти самовідвід.

Так, 15 січня та 03 лютого 2003 року суддя Тисьменицького районного суду Богдан Андрійкив офіційно заявив про самовідвід

- Наразі ми ходимо вже годину біля приміщення суду і не знаємо, що ще чекати від суду, - повідомив ІМІ адвокат Валерій Корнілов, - я вважаю, що це звичайний шантаж з боку судді Богдана Андрійкива. Однак в неупередженість суду віри взагалі не залишається.

Підсудні та їх захисники не мають намірів відмовитись від фіксування судового процесу аудіо технічними засобами. Невже громадяни України так ніколи і не дізнаються про справедливий і відкритий розгляд впродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, створеним відповідно до закону ?

Нагадаємо, що 14.02.02 Суд Івано-Франківська вирішив додатково розслідувати кримінальну справу проти Ярослава Ткачівського, редактора “Тижневика Галичини”. Кримінальна справа проти нього була порушена 7 листопада 2000 року. Його було звинувачено в зловижаванні посадою, крадіжці в особливо великих розмірах, несплаті податків. Івано-Франківська прокуратура оскаржила рішення про додаткове розслідування. 29 квітня апеляційний суд Івано-Франківська прийняв до розгляду апеляцію прокуратури і таким чином продовжив розгляд справи. 14.06.2002 справа Ткачівського розглядалася Тисменицьким судом. Наступне засідання було призначене на 26 червня. 16.08.2002 в судовому засіданні Я.Ткачівський та його адвокат Валерій Корнілов заявили клопотання про фіксування судового процесу аудіо-відео техніку. Суд задовольнив клопотання і переніс наступне слухання справи на невизначений термін Судові провадження пана Ткачівського перебуває на контролі ІМІ, який забезпечує журналіста адвокатською та інформаційною підтримкою.

“Тижневик Галичини” – незалежний часопис, розрахований на обласну читацьку аудиторію зареєстрований 30 грудня 1993 року. Засновником редакції виступила редакція газети “Галичина”. Між редакцією газети “Галичина” і редакцію газети “Тижневик Галичини” 11 січня 1996 року укладено угоду про співпрацю. . Наказом редактора газети “Галичина” від 12 жовтня 2000 року ліквідовано газету “Тижневик Галичини”. Дане рішення оскаржується колективом в судах.

30 липня 2002 року Європейський суд з прав людини зареєстрував заяву Ярослава Ткачівського на незаконну ліквідацію газети.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду