КНМП пропонує НСЖУ обговорити механізм запровадження Національної прескарти на спільному „круглому столі”

19 Травня 2003
709
19 Травня 2003
15:23

КНМП пропонує НСЖУ обговорити механізм запровадження Національної прескарти на спільному „круглому столі”

709
КНМП пропонує НСЖУ обговорити механізм запровадження Національної прескарти на спільному „круглому столі”
Як уже повідомляла „Детектор медіа”, реакція Національної спілки журналістів України на інформацію про те, що Київська незалежна медіа-профспілка обговорює питання про видачу прескарт для своїх членів, була неоднозначною.



Нагадаємо, що таку ініціативу медіа-профспілки голова НСЖУ Ігор Лубченко в листі до голови профспілки Андрія Шевченка розцінив „як ще один прояв роз'єднаності у журналістських колах, відсутності бажання чути один одного, спільно вирішувати загальні проблеми”. Натомість НСЖУ запропонувала провести спільний „круглий стіл” за участю різних журналістських організацій, „щоб спільно обговорювати проблеми свободи слова, діяльності засобів масової інформації, методом консенсусу ухвалювати спільні рішення”.



У свою чергу, Київська незалежна медіа-профспілка із зацікавленням зустріла повідомлення про те, що з минулого року Національна спілка журналістів України видає „Картки професійного журналіста”.



У листі-відповіді до Ігоря Лубченка Андрій Шевченко привітав прагнення НСЖУ захистити професійні інтереси як членів НСЖУ, так і усіх інших журналістів, що цілком співпадає з метою діяльності КНМП.



Водночас він висловив вдячність Національній спілці журналістів за інтерес до питання про критерії видачі прескарт КНМП. Це „свідчить про актуальність питання формалізації статусу журналіста в Україні та про потребу координації зусиль різних професійних і творчих журналістських організацій у вирішенні цієї проблеми на загальнонаціональному та міжнародному рівні”, - йдеться у листі КНМП.



За словами голови, найближчим часом КНМП оприлюднить умови надання прескарт своїм членам та розпочне видачу цих документів, які підтверджуватимуть статус журналіста їхніх власників із усіма правовими наслідками, що з цього випливають.



Київська незалежна медіа-профспілка сподівається, що наступним кроком у напрямку правового захисту українських журналістів буде запровадження єдиної форми Національної прескарти, що буде визнана як державою, так і міжнародними журналістськими та іншими організаціями.



КНМП підтримує пропозицію утворити постійнодіючий “круглий стіл” представників різноманітних журналістських організацій та державних установ у сфері ЗМІ для спільного обговорення проблеми свободи слова та діяльності мас-медіа. „Профспілка готова взяти участь в організації та проведенні подібних заходів як співзасновниця. Пропонуємо одним з перших питань „круглого столу” обговорити механізм запровадження Національної прескарти”, - говориться у зверненні до НСЖУ.



Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
709
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду