Чобіт надав суду документи, за якими писав книгу “Нарцис. Штрихи до політичного портрету Віктора Медведчука"УНІАН

13 Травня 2003
676
13 Травня 2003
15:23

Чобіт надав суду документи, за якими писав книгу “Нарцис. Штрихи до політичного портрету Віктора Медведчука"УНІАН

676
Чобіт надав суду документи, за якими писав книгу “Нарцис. Штрихи до політичного портрету Віктора Медведчука"УНІАН
Автор книги “Нарцис. Штрихи до політичного портрету Віктора Медведчука” Дмитро ЧОБІТ, який виступає відповідачем за цивільним позовом глави адміністрації Президента Віктора МЕДВЕДЧУКА про захист честі, гідності та ділової репутації, сьогодні під час судового засідання у Печерському місцевому суді м.Києва вніс клопотання щодо залучення до матеріалів його справи документів, на основі яких він писав свою книгу.

Як передає кореспондент УНІАН, серед цих матеріалів, зокрема, копії рішень військового трибуналу 1-ї танкової армії про засудження батька В.МЕДВЕДЧУКА Володимира; копія особливої справи “студента В.МЕДВЕДЧУКА” під час його навчання у вузі; тексти стенограм засідань народних депутатів на чолі з В.МЕДВЕДЧУКОМ (коли він був першим заступником Голови Верховної Ради); копії записів щодо його співпраці з КДБ; матеріали, які були поширені секретаріатом Верховної Ради серед народних депутатів, коли кандидатура В.МЕДВЕДЧУКА запропоновувалась на посаду першого віце-спікера; копії документів про бізнес-структури, засновником яких є В.МЕДВЕДЧУК, та багато іншого.

Представники глави АП у суді, відповідаючи на запитання головуючого в судовому процесі судді Ніни ФАДЄЄВОЇ, чи згодні вони із заявленим клопотанням, відповіли, що перед тим як дати свою відповідь стосовно цього питання, їм треба ознайомитися з наданими суду документами. Суддя їм таку можливість надала, перенісши розгляд справи на 29 травня.

Назви письмових документів-доказів викладені Д.ЧОБОТОМ з “74 позицій” книги на 10 сторінках клопотання. Як повідомляв УНІАН, глава Адміністрації Президента України В.МЕДВЕДЧУК 2 липня 2002 року подав до Печерського суду столиці цивільний позов "про захист честі, гідності і ділової репутації та відшкодування моральної (немайнової) шкоди" на автора книги "Нарцис. Штрихи до політичного портрету Віктора Медведчука" Д.ЧОБОТА, видавництво "Просвіта", головного редактора видавництва Сергія ОРЛЮКА та Всеукраїнське товариство "Просвіта" ім.Шевченка.

УНІАН

По темі:

Томенко вважає, що Медведчук програє судовий процес проти автора книги “Нарцис”

Право суспільства знати все про людину-політика переважає право на конфіденційну інформацію - голова ВСУ щодо виходу книги про Медведчука

Депутат Чобіт піде з політики, якщо Медведчук стане президентом
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду