Справи, порушені проти журналістів, будуть закриті найближчим часом - ГенпрокуратураУНІАН

13 Травня 2003
530
13 Травня 2003
15:22

Справи, порушені проти журналістів, будуть закриті найближчим часом - ГенпрокуратураУНІАН

530
Справи, порушені проти журналістів, будуть закриті найближчим часом - ГенпрокуратураУНІАН
Справи, порушені проти журналістів, будуть закриті найближчим часом (крім справ, які стосуються публікацій негативного змісту щодо Президента України). Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав журналістам в.о. генерального прокурора Сергій ВИНОКУРОВ після зустрічі з членами Моніторингового комітету ПАРЄ у Києві. С.ВИНОКУРОВ підкреслив, що «в максимально короткі терміни» справи (за публікації негативного змісту щодо Президента України) також буде закрито після того, як будуть з’ясовані усі обставини, «оскільки в тих публікаціях були конкретні факти, які вказували на скоєння злочину і необхідно спитати у них (авторів публікацій) де вони взяли ці факти». За його словами, по цим справам жодного журналіста не було затримано, не висунуто жодних звинувачень. Довідка УНІАН. Генеральна прокуратура України порушила 5 кримінальних справ за фактами публікацій у ЗМІ, брошурах та інших виданнях матеріалів, направлених на незаконний вплив на Президента України Леоніда КУЧМИ з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків. Справа № 49-1120 порушена за частиною 1 ст. 334 Кримінального кодексу України "Втручання в діяльність державного діяча". Кримінальні справи порушено проти газет "Інформаційний бюлетень" (Кременчук), "Черкаська правда" (Черкаси), "Рівненський діалог" (Рівне), "Позиція" (Суми), "Антена" (Черкаси). УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду