Депутати до 24 травня мають призначити уповноваженого Верховної Ради з прав людиниУНІАН

13 Травня 2003
576
13 Травня 2003
14:10

Депутати до 24 травня мають призначити уповноваженого Верховної Ради з прав людиниУНІАН

576
Депутати до 24 травня мають призначити уповноваженого Верховної Ради з прав людиниУНІАН
Народні депутати України повинні до 24 травня визначитися щодо кандидатури на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила журналістам після зустрічі з членами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи нинішній уповноважений ВР з прав людини Ніна КАРПАЧОВА.

Вона нагадала, що 4 травня закінчився термін подання кандидатур, і відтепер до 14 травня профільний парламентський комітет - з прав людини - повинен розглянути всі кандидатури і винести це питання на голосування до сесійної зали. Депутатам, відповідно до українського законодавства, на прийняття рішення дається 10 днів, тобто з 14 по 24 травня депутати мають ухвалити рішення, причому голосувати парламентарії повинні у таємному режимі бюлетенями, підкреслила Н.КАРПАЧОВА. (УНІАН: голова профільного комітету ВР Геннадій УДОВЕНКО 12 травня повідомив, що єдиним кандидатом на посаду уповноваженого з прав людини поки що є Н.КАРПАЧОВА).

Крім того, Н.КАРПАЧОВА розповіла про свою зустріч з членами Моніторингового комітету ПАРЄ, яких цікавило питання дотримання прав і свобод громадян України, ситуація зі свободою слова, порушувалося також питання щодо темників та по справі Георгія Гонгадзе. Велика увага була приділена пенітенціарній системі, зокрема, Н.КАРПАЧОВА критично поставилась до ідеї перепідпорядкування Департаменту державних покарань від Кабінету Міністрів до Міністерства юстиції. Н.КАРПАЧОВА висловила думку, що департамент, знаходячись у підпорядкування Кабміну, має більш незалежний статус.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду