Депутат Ради Томенко називає доручення Кучми розслідувати погрози на адресу редактора "Зеркала недели" Мостового таким, що шкодить ПрезидентуУкраїнські Новини

13 Травня 2003
541
13 Травня 2003
09:26

Депутат Ради Томенко називає доручення Кучми розслідувати погрози на адресу редактора "Зеркала недели" Мостового таким, що шкодить ПрезидентуУкраїнські Новини

541
Депутат Ради Томенко називає доручення Кучми розслідувати погрози на адресу редактора "Зеркала недели" Мостового таким, що шкодить ПрезидентуУкраїнські Новини
Депутат Верховної Ради Микола Томенко вважає доручення Президента Леоніда Кучми розслідувати факти погроз на адресу головного редактора щотижневика "Зеркало недели" Володимира Мостового таким, що шкодить Президенту.

Про це Українським Новинам сказав Томенко, який очолює Комітет Ради з питань свободи слова та інформації.

"Це стьоб", — сказав Томенко.

Томенко заявив про причетність оточення Кучми до підписання ним такого розпорядження й обвинуватив команду Президента в прагненні зробити його смішним і нерозуміючим ситуацію зі свободою слова в засобах масової інформації.

"Оточення Леоніда Кучми допомагає йому обіймати високі місця в рейтингу ворогів преси. Ці люди, які запропонували це зробити, вони не тільки роблять Президента смішним, але й в очах громадськості намагаються перетворити (його) на людину, яка абсолютно не розуміє того, що відбувається в ЗМІ", — сказав Томенко.

При цьому Томенко сказав, що не знає про погрози Мостовому, однак зазначив, що професія журналіста — небезпечна в Україні, і подібного захисту потребують ще десятки тисяч журналістів.

Депутат обвинуватив Генеральну прокуратуру в тому, що вона ігнорує заяви журналістів про втручання в їхню професійну діяльність, відмовляючи їм у порушенні справ за статтею 171 Кримінального кодексу за перешкоджання професійній діяльності.

"На сьогоднішній день сотні звернень у правоохоронні органи з приводу переслідувань журналістів призвели до того, що у нас правоохоронні органи не порушили жодної справи за статтею 171", — сказав Томенко.

Водночас Томенко заявив про те, що Генпрокуратура продовжує вести справи про публікації в ЗМІ, що підривають авторитет Президента, і не змогла розкрити жодної справи за фактами побиттів та убивств журналістів.

На думку депутата, на такому тлі Кучма як глава держави має думати про те, як за допомогою правоохоронних органів гарантувати безпеку журналістів.

"Президент — це людина, яка представляє країну і повинна була б не стьобом займатися політичним, а думати, як правоохоронні органи повинні б використовувати свої повноваження", — сказав Томенко.

Як повідомляло агентство, у понеділок Кучма доручив голові Служби безпеки України Володимиру Радченку, міністру внутрішніх справ Юрію Смирнову та генпрокурору Святославу Піскуну розслідувати факти погроз на адресу Мостового.

Кучма зобов'язав генпрокурора, голів СБУ ат МВС постійно інформувати про хід розслідування та забезпечити професійну охорону журналіста від злочинних зазіхань.

У травні міжнародна організація "Репортери без кордонів" заявила, що вважає Кучму одним з 42 основних ворогів свободи преси в 2002 році.

Українські Новини

По темі:

Кучма поручил СБУ, МВД и Генпрокуратуре расследовать факты угроз редактору "Зеркало недели" Мостовому
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду