Вчора в Галереї “Ра” відбулося відкриття фотовиставки “Регіональна фотожурналістика: Луганськ, Запоріжжя, Черкаси”.

7 Травня 2003
776
7 Травня 2003
16:56

Вчора в Галереї “Ра” відбулося відкриття фотовиставки “Регіональна фотожурналістика: Луганськ, Запоріжжя, Черкаси”.

776
Вчора в Галереї “Ра”  відбулося відкриття фотовиставки “Регіональна фотожурналістика: Луганськ, Запоріжжя, Черкаси”.
Виставка є заключною фазою і результатом семінарів та майстер-класів, що були проведені в рамках проекту Академії Української Преси за підтримки Посольства Королівства Нідерландів відомим фотожурналістом Віктором Марущенко.

Як свідчать організатори проекту, семінари викликали значний інтерес у місцевих журналістів та творчої молоді. Разом з тим, стали ще більш очевидні типові проблеми професійного існування. Регіональна фотожурналістика перебуває у глибокій кризі. Професіоналів не вистачає. Навчання фотожурналістиці у вітчизняних навчальних закладах у регіонах відсутнє.

Таким чином, семінари та тренінги залишаються, фактично, єдиним шляхом набуття фахових знань, підвищення рівня професійної майстерності і, зрештою, підвищення рівня професійної культури регіональної преси загалом.



Експозиція фотовиставки є красномовним та глибоко емоційним документальним свідченням того, що саме провінційне життя країни є показником реальних соціальних процесів. Ці портрети часу, зроблені регіональними фотожурналістами, мають нагадувати суспільству, якими подеколи потворними, подеколи зворушливими, подеколи безпорадними бувають його не київські обличчя…

Інформація “Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду