Тарас Процюк загинув УП, "Детектор медіа"оновлено

8 Квітня 2003
1450
8 Квітня 2003
15:11

Тарас Процюк загинув УП, "Детектор медіа"оновлено

1450
Тарас Процюк загинув УП, "Детектор медіа"оновлено
На жаль, інформація "Детектор медіа" про те, що журналіст Тарас Процюк може бути живий, не підтведилася. Щойно з поінформованих джерел "Детектор медіа" стало відомо, що український журналіст загинув. Наразі про це повідомила й "Українська правда". Тарас Процюк загинув після обстрілу багдадського готелю "Палестина", у якому живуть іноземні журналісти. Командування 3-ої піхотної дивізії США визнало у вівторок, що по готелю стріляв американський танк. Крім загиблого Тараса Процюка, ще, принаймні, троє журналістів одержали поранення. Тарас Процюк – громадянин України, народився в Івано-Франківську. В останні роки він був оператором "Рейтер" при варшавському бюро агентства. За існуючою в "Рейтер" практикою, на міжнародні події вони командирують операторів з різних держав.

Тарас Процюк на початку 1990-х якийсь час працював на CNN, а потім – на "Рейтер". Він знімав московські заворушення 1993 року, військові конфлікти в Придністров'ї і Чечні, де був контужений.

На прохання „Детектор медіа” про свого товариша і колегу погодилися розповісти журналісти: Генеральний директор компанії „Медіа Дім” Микола Княжицький: «Я не очень сентиментальный человек. Но сейчас, когда я узнал о случившемся, у меня просто слезы на глаза наворачиваются. Мы были знакомы с Тарасом с 92-го года, и был период, когда какое-то время вместе работали в центре творческого телевидения. Это было как раз перед тем, как он пошел работать в Рейтер. Мы с ним были ровесники. Он был родом с Западной Украины, так же, как и я. Был очень увлечен журналистикой. Тарас был чрезвычайно открытым человеком, философски относился к жизни, несмотря на свою профессию. Он был стрингером, работал для CNN, для разных других компаний...

Когда украинское бюро Рейтер сокращали, Тарасу предложили работать в Варшавском бюро. Он часто бывал в Киеве, много здесь снимал. Много снимал и в Москве. И в Чечне. Последнее время мы не очень часто виделись. Но, когда он приезжал в Киев, или, если мы случайно встречались где-то в других странах - он ездил по всему миру - Тарас всегда приглашал меня в гости в свой дом под Варшавой. И у меня постоянно не было времени… Мне кажется, то, что сейчас произошло, показывает, насколько все, что происходит в мире, на самом деле, близко к нам. Как бы ни казалось далеко. Это все происходит с нами и может произойти с каждым из нас. И, наверное, все это помогает лучше почувствовать ценность человеческих отношений. Обязательно нужно находить время для людей, которые тебе дороги, потому что никто не знает, что нас ждет завтра…»
Тарас Кириченко, Голова представництва Рейтер в Україні: „Тарас Процюк був справжнім сином української землі. Ми його дуже любили і поважали, він був справді професійним журналістом. Я думаю, що смерть Тараса - це велика втрата для України”. Ян Мікрута та Пшемислав Мажець, військові репортери краківського радіо РМФ-ФМ: „Він завжди усміхався, завжди чим міг, нам допомагав. Учора вночі ми з ним довго розмовляли. Він говорив про те, що не можна без сенсу йти на ризик. Тарас загинув у власній кімнаті, в нас іще стоїть його камера”. Читайте також:

Тарас Процюк загинув

До родини загиблого Тараса Процюка вилетів кореспондент Київського бюро Reuters Сергій Каразій



Американська сторона висловлює співчуття і жаль з приводу загибелі українського журналіста у Багдаді



Київська незалежна медіа-профспілка висловлює співчуття родині загиблого журналіста

Зленко співчуває рідним журналіста Процюка, який загинув в Іраку



В районі іракського конфлікту працює дев'ять українських журналістів

Не виключено, що серед постраждалих у Іраку журналістів міг знаходитись наш співвітчизник
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду