Україна - це держава, у якій відсутня свобода слова, де країна живе за темниками адміністрації Президента, де існує політична цензура, - заявляє ЮЩЕНКОУНІАН

29 Березня 2003
675
29 Березня 2003
16:12

Україна - це держава, у якій відсутня свобода слова, де країна живе за темниками адміністрації Президента, де існує політична цензура, - заявляє ЮЩЕНКОУНІАН

675
Україна - це держава, у якій відсутня свобода слова, де країна живе за темниками адміністрації Президента, де існує політична цензура, - заявляє ЮЩЕНКОУНІАН
Мета "Нашої України" - змінити політичну систему, правлячий режим, а не окремі персоналії, заявив лідер блоку Віктор ЮЩЕНКО, виступаючи сьогодні на форумі "Нашої України".

Як передає кореспондент УНІАН, В.ЮЩЕНКО зазначив, що сьогодні будь-який громадянин України може охарактеризувати ситуацію в країні по чотирьох ключових моментах.

По-перше, за його словами, в Україні «великий обсяг «тіньової» економіки, корупції, зрощування влади з криміналом».

По-друге, Україна - це держава, у якій відсутня свобода слова, де країна живе за темниками адміністрації Президента, де існує політична цензура.

По-третє, зазначив В.ЮЩЕНКО, це країна, в якій існують політичні переслідування, де не існує принципів верховенства права, а є «лише верховенство кланів та олігархів». За останні 10 років українці стали свідками глибокої кризи влади і «грандіозні скандали суттєво підірвали довіру до влади. Однак влада не зробила нічого, щоб налагодити діалог із суспільством. Вона стала на шлях ескалації насильства», наголосив лідер «Нашої України».

По-четверте, за словами В.ЮЩЕНКА, суспільство «розкололось на дві частини - багатих і бідних. До першої категорії належить декілька сімей, до іншої - весь український народ, який перебуває за межею бідності». «Це не та країна, про яку ми мріяли. Це не та країна, в якій ми хотіли б жити».

Він підкреслив, що останні парламентські вибори засвідчили довіру народу до "Нашої України", і блок повинен виправдати цю довіру: «ми повинні стати уповноваженим представником українського народу».

Він зазначив, що його політична сила повинна перемогти. Нинішня влада «відходить» і, на його погляд, «відходить назавжди, але в той же час було б помилковим зводити все до персоналій».

В.ЮЩЕНКО назвав проблему №1 в Україні - проблему влади. За його словами, необхідність змінити владу об`єднує різні політичні сили.

За його словами, для того щоб змінити владу, необхідно провести вибори, щоб привести до влади нову політичну еліту з іншими моральними цінностями.

«Якщо ми переможемо цю владу морально, якщо ми запропонуємо нові демократичні підходи, це буде дійсно перемога. Ми маємо вибудувати таку політичну систему, щоб доля українців не залежала від однієї персоналії, якою б хорошою вона не була», - заявив лідер «Нашої України».

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду