Савенко виправдав повернення з професійного небуття?

27 Березня 2003
868
27 Березня 2003
16:47

Савенко виправдав повернення з професійного небуття?

868
Савенко виправдав повернення з професійного небуття?
Президентом Національної телекомпанії України (НТКУ) призначений Олександр Савенко.

Це визначено указом президента України Леоніда Кучми, повідомила агентству Інтерфакс-Україна прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Іншим указом з посади президента НТКУ звільнений Ігор Сторожук.

48-річний Олександр Савенко з 2002 року очолював Управління з питань взаємодії зі ЗМІ й органами влади адміністрації президента.

45-річній Ігор Сторожук був призначений президентом НТКУ 19 листопада 2001 року. Він змінив на цій посаді Вадима Долганова. До цього Сторожук обіймав посаду прес-секретаря президента країни і начальника управління інформації та зв'язків з громадськістю АП.

Від "Детектор медіа". До речі, під час приватної розмови у „Детектор медіа”, Олександр Савенко сказав, що після звільнення з посади голови державного телебачення, він досить довгий час не міг знайти собі місце в інформаційному просторі країни. Треба думати, що своє призначення на посаду керівника Управління з питань взаємодії зі ЗМІ та органами державної влади АП пан Савенко сприймав як можливість своєрідної політичної та професійної амністії. Можливо, в нього зараз з”явиться шанс довести, що витягли „з небуття” його недарма ? В усякому разі призначення Олександра Савенка сприймається експертами як укріплення позицій есдеків в інформаційному просторі. Інформації про призначення Ігоря Сторожука немає.

До речі, деякі експерти припускають, що причиною відставки Сторожука могла бути вчорашній репортаж УТ-1 з прес-конференції Леоніда Кучми. У репортажі, в якому суцільно були відсутні запитання журналістів, і давалися тільки змонтовані відповіді Президента, був один досить дивний момент. Єдиним запитанням, яке пройшло в ефір УТ-1, було запитання журналіста Єгора Соболєва ( колишнього заступника Михайла Коломійця в "Українських новинах", який після відомих подій став фрілансером) стосовно дійсних намірів Леоніда Кучми щодо запропонованої ним політичної реформ. На жорстке запитання репортера Кучма дав явно неадекватну відповідь, звівши все до звичних звинувачень на адресу опозиції і не давши аргументів власній позиції.

Коротка довідка:

45-річній Ігор Сторожук був призначений президентом НТКУ 19 листопада 2001 року. Він змінив на цій посаді Вадима Долганова. До цього Сторожук обіймав посаду прес-секретаря президента країни і начальника управління інформації та зв'язків з громадськістю АП.

Савенко народився 23 лютого 1955 року в м. Лубни Полтавської області в родині службовців. У 1978 році закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т.Шевченко. 1978-1980 рр. - редактор періодичних видань Товариства культурних зв'язків з українцями за кордоном. 1980-1990 рр. - завідуючий відділом, відповідальний секретар газети "Ньюс фром Юкрейн". 1990-1991 рр. - редактор Київської міської профспілкової газети "Спілка". 1991-1992 рр. - перший заступник головного редактора тижневика Союзу журналістів України "Дума". З листопада 1992 р. - головний редактор газети "Київський вісник".

З серпня 1994 р. - президент Державної телерадіомовної компанії України. 1995-1996 рр. - заступник Голови Державного комітету з телебачення і радіомовлення України - президент Національної телекомпанії України. 1996-1999 рр. - заступник Міністра інформації України - генеральний директор Державного інформаційного агентства України (ДIНАУ). 1999-2000 рр. - Голова Державного комітету з телебачення і радіомовлення України.

Читайте також:

Чат з Олександром Савенком

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
868
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду