19 вересня – панельна дискусія «Ринок Pay-TV в Україні»

11 Вересня 2018
1196
11 Вересня 2018
18:04

19 вересня – панельна дискусія «Ринок Pay-TV в Україні»

1196
19 вересня об 11:20 на Kyiv Media Week відбудеться панельна дискусія «Ринок Pay-TV в Україні», організована в партнерстві з Eutelsat.
19 вересня – панельна дискусія «Ринок Pay-TV в Україні»

Учасники дискусії:

  • член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль,
  • співзасновник Film.ua Group Сергій Созановський,
  • регіональний віце-президент Eutelsat Апостолос Тріантафіллоу,
  • виконавчий директор групи та директор напрямку платного телебачення «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук,
  • директор зі стратегічного розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов,
  • директор з маркетингу компанії «Воля» Вікторія Цомая,
  • генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто,
  • генеральний директор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко,
  • керівник відділу В2В продажів Divan.TV Віталій Петров.

Модератор – маркетинг-директор медіагрупи StarLightMedia Орест Білоскурський.

Шукаючи відповідь на відправне питання панелі — «Чи готовий український глядач платити за телебачення?» — учасники заходу обговорять, яка саме частина української аудиторії готова платити й чому, скільки таких глядачів в країні та як їх виявити в загальній масі потенційних клієнтів.

Також у ході дискусії буде розглянуто тему того, які інновації пропонує індустрія для стимулювання глядацького інтересу. Ще — питання співіснування на ринку компаній супутникового ТБ і ОТТ-платформ: друзі вони чи вороги?

Крім того, учасники торкнуться актуальної теми відключення аналогового ТБ і кодування каналів — відлякне це глядача або навпаки спонукатиме дивитися більш якісний контент.

Згідно з даними звіту за другий квартал 2017-го міжнародної дослідницької компанії Dataxis, минулого року кількість передплатників послуг платного телебачення по всьому світу досягла позначки в 1,05 млрд людей (знакова відмітка в 1 млрд користувачів була досягнута наприкінці 2016 року). При цьому досі залишається відкритим питання, що більш важливо для платного ТБ — кількість передплатників або дійсне теледивлення, — і це також обговорять у рамках дискусії. А ще — окремо зупиняться на моменті, чи вважати синонімами платне телебачення та платний контент.

Крім того, учасники панелі окремо розглянуть аспект стрімінгових платформ та їхнього впливу на ринок: зокрема — феномен НВО й перспективи для Netfilx в Україні, які наразі виглядають досить туманними. Так, у січні 2018-го виповнилося два роки з того моменту, як в Україні офіційно запрацювала американська стрімінгова платформа Netflix. І кількість її передплатників в нашій країні не можна назвати вражаючою: станом на кінець 2017 року за різними даними вона коливалася від 43 тис. (дослідження компанії Nakono) до 100 тис. абонентів (дані компанії IHS Markit і підрахунки Liga.net).

Чи існує глобальний ринок платного телебачення, та чи стануть український контент й українські канали його частиною, — ще одне стратегічне питання, яке обговорять учасники дискусії.

А також — піднімуть тему пріоритетності вивчення глядацьких вподобань для максимального успіху платного ТБ та ОТТ. Адже чітка відповідь на питання «Що й як насправді бажають дивитись українці?»  — це наріжний камінь для подальшої побудови ефективної стратегії розвитку ринку Pay-TV в Україні.

Панельна дискусія «Ринок Pay-TV в Україні», відбудеться в HyattRegency Kyiv (вул. Алли Тарасової, 5) у третій день медіафоруму Kyiv Media Week (19 вересня) з 11:20 до 13:00.

Kyiv Media Week відбудеться 17-21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1196
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду