19 вересня – панельна дискусія «Молдова і Україна: нові горизонти співпраці»

10 Вересня 2018
597
10 Вересня 2018
15:30

19 вересня – панельна дискусія «Молдова і Україна: нові горизонти співпраці»

597
19 вересня з 11:30 до 13:00 на Kyiv Media Week, за підтримки посольства США в Молдові, відбудеться панельна дискусія «Молдова і Україна: нові горизонти співпраці», присвячений можливостям і перспективам, які відкриваються сьогодні для двох країн в сфері кіно- і телевиробництва.
19 вересня – панельна дискусія «Молдова і Україна: нові горизонти співпраці»

В рамках панельної дискусії, модератором якої стане виконавчий директор Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук, відбудеться обговорення питань, які впливають на стратегічне взаємовигідне партнерство двох сусідніх країн в контексті виробництва контенту. У дискусії візьмуть участь профільні експерти обох держав.

Ключовою темою обговорення стане копродукція як можливість взаємовигідного об'єднання творчих і фінансових ресурсів двох держав з метою виробництва контенту, призначеного як для показу на внутрішніх ринках, так і для експорту в інші країни.

У ході заходу будуть предметно розглянуті творчі та технічні можливості, якими володіє кожна з країн: наприклад, існуючі в них кіностудії, телеканали тощо. Учасники дискусії обговорять те, які перспективи відкриває спільне виробництво, тематично підкріплене близькістю менталітетів, спільним минулим і схожим теперішнім України та Молдови. А також труднощі реалізації подібних проектів, пов'язані з питаннями мови, правового регулювання тощо.

Особливу увагу буде присвячено темі виробництва контенту для міжнародного ринку. Представники України поділяться досвідом, який країна вже напрацювала в цій сфері, і тим, яким чином до цього процесу може підключитися Молдова. А представники Молдови, в свою чергу, проінформують про те, як їхня держава готується до введення системи cash rebate – повернення певної частини коштів, витрачених на кіно- і телевиробництво в країні, яка офіційно запрацює з 1 жовтня 2018 року.

Також у ході обговорення буде розглянуто питання держпідтримки галузі в обох країнах, який має безпосередній вплив на подальший вихід проектів на міжнародний ринок.

Під час дискусії експерти також піднімуть питання, що виходить за рамки галузі і що стосується комплексного формування іміджу держав. А саме – обговорять, як просувати країни на міжнародному рівні з метою формування міцних брендів для глобального ринку, що важливо для залучення зовнішніх інвестицій в локальну економіку.

Панельна дискусія «Молдова і Україна: нові горизонти співпраці» відбудеться в третій день Kyiv Media Week (19 вересня) з 11:30 до 13:00.

Одразу після заходу представники Молдови запрошують спікерів і гостей панелі, а також всіх учасників медіафоруму на спеціальний нетворкінг-ланч, який відбудеться в головному холі KMW з 13:00 до 14:00.

Kyiv Media Week відбудеться 17-21 вересня 2018 року в Hyatt Regency Kyiv (Київ, Україна). Зареєструватися на медіафорум можна тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
597
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду