До 1 жовтня – набір до «Академії спортивної журналістики»

30 Серпня 2018
1321
30 Серпня 2018
16:12

До 1 жовтня – набір до «Академії спортивної журналістики»

1321
У Кропивницькому оголошено про набір до «Академії спортивної журналістики», яка розпочне свою роботу з 1 жовтня.
До 1 жовтня – набір до «Академії спортивної журналістики»

Ініціатор її створення – заслужений журналіст України Юрій Ілючек. Ініціативу підтримала місцева інформагенція «CBN», на базі якої відбуваються заняття та «Асоціація Спортивних Журналістів України»(«АСЖУ»).

Як розповів «Детектору медіа» пан Ілючек, мета проекту – розвиток спортивної журналістики на Кіровоградщині та журналістики загалом, популяризація спорту.

Щотижня протягом дев’яти місяців слухачі курсу опановуватимуть основи журналістики, створення текстів, спортивного літературного редагування, фото та відеозйомки, монтажу та веб-дизайну.

Викладатимуть ці та інші дисципліни фахівці з Кропивницького та Києва. За словами Ілючека, свою згоду на участь в проекті вже дала доцентка кафедри історії журналістики  Інституту журналістики(м. Київ), Анастасія Волобуєва, та журналісти Андрій Богданович та Сергій Мамаєв. Також планують залучати діючих спортивних журналістів з Кіровоградщини, які нині працюють в Кропивницькому та інших містах України.

За словами Ілючека, від старту проект реалізовуватиметься на волонтерських засадах, проте згодом, можливо, його ініціатори шукатимуть фінансової підтримки, в залежності від потреб. Вік учасників курсів необмежений.

Окрім теорії слухачам курсів запропонують  втілювати отримані знання на практиці, для цього використовуватимуть платформу місцевого сайту «Спортрепортер».

Набір до «Академії спортивної журналістики» триватиме протягом місяці – з 1 вересня по 1 жовтня. В залежності від кількості бажаючих, буде сформовано одну або дві групи по 10 слухачів.

Заняття відбуватимуться у Кропивницькому на безкоштовній основі. До 1 жовтня на електронну адресу usjk2018@gmail.com кандидати мають надіслати резюме та текст (до 150 слів) про найпам’ятнішу спортивну подію або розповідь про спортивну особистість Кіровоградщини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду