Верховна Рада підтримала депутатський запит щодо обмеження посадовцями Рівненської обласної Ради доступу депутатів облради до ЗМІ, засновниками яких є обласна рада

18 Березня 2003
670
18 Березня 2003
16:34

Верховна Рада підтримала депутатський запит щодо обмеження посадовцями Рівненської обласної Ради доступу депутатів облради до ЗМІ, засновниками яких є обласна рада

670
Верховна Рада підтримала  депутатський запит  щодо  обмеження посадовцями  Рівненської обласної Ради доступу депутатів облради до ЗМІ, засновниками яких є обласна рада
Верховна Рада України підтримала депутатський запит народних депутатів України Миколи Томенка і Юрія Артеменка до Генерального прокурора України Святослава Піскуна щодо незаконних дій з боку посадових осіб Рівненської обласної ради

У запиті зазначено, що голова фракції “Наша Україна” в Рівненській обласній раді В. Данилова у своїй заяві навів численні факти порушень законодавства України посадовими особами органів місцевого самоврядування щодо прав депутатів обласної ради публікувати в державних засобах масової інформації про свою професійну діяльність.

Так, голова фракції облради не зміг надрукувати своє інтерв‘ю в газеті "Вісті Рівненщини", співзасновником якої є Рівненська обласна рада. У відповіді редактора депутат отримав лист-"відписку" з поясненням, що інтерв'ю було розглянуте на засіданні редколегії і до друку не рекомендоване.

В.Данилов також звертався до головного редактора газети "Вісті Рівненщини" П.Велесика з депутатським зверненням, у якому запропонував розглянути проект договору на публікування інформації про діяльність В.Данилова як депутата Рівненської обласної ради у цій раді. У відповідь В.Данилов отримав лист за підписом головного редактора газети "Вісті Рівненщини" П.Велесика, в якому висловлюється думка про недоцільність підписання такої угоди.

11 жовтня 2002 року В.Данилов зареєстрував у Рівненській обласній раді підготовлений ним проект рішення обласної ради "Про проект договору на виділення газетної площі". Одночасно ним був підготовлений і в установленому Законом порядку поданий проект договору "Про виділення газетної площі в газеті обласної ради "Вісті Рівненщини". Цей документ передбачає пропорційне виділення газетної площі в газеті обласної ради для висвітлення діяльності органів обласної ради, зокрема фракцій та постійних комісій. Незважаючи на те, що проект рішення досі не відкликаний автором, упродовж вже трьох сесій обласної ради він навіть не включався до порядку денного сесій, а отже не виносився на розгляд депутатів.

Як зазначено у запиті, наведена інформація є фактами, що вказують на перешкоджання професійній діяльності громадських об’єднань, журналістів, порушення законодавчо закріпленим прав народних депутатів.

Від Генеральної Прокуратури у запиті вимагається здійснити перевірку вищевикладених фактів і повідомити про її результати.

Інформація Громадської Ради
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
670
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду