Прокуратура Криму наполягає на арешті журналіста ЛутьєваUNIAN

18 Березня 2003
623
18 Березня 2003
12:11

Прокуратура Криму наполягає на арешті журналіста ЛутьєваUNIAN

623
Прокуратура Криму наполягає на арешті журналіста ЛутьєваUNIAN
Прокуратура Автономної Республіки Крим звернулася до місцевого суду Центрального району Сімферополя з клопотанням про зміну запобіжного заходу головному редактору газети "Евпаторийская неделя" Володимиру ЛУТЬЄВУ з підписки про невиїзд на арешт. Про це було заявлено в ході судового засідання місцевого суду Центрального району Сімферополя, який розпочав сьогодні розгляд справи за звинуваченням В.ЛУТЬЄВА в замовленні вбивства депутата Верховної Ради АРК Миколи КОТЛЯРЕВСЬКОГО.

Як передає кореспондент УНІАН, підставою для такого клопотання прокуратура вважає той факт, що В.ЛУТЬЄВ, перебуваючи на волі, тисне на свідків, заважає слідству і порушує умови даної ним підписки про невиїзд.

Сам В.ЛУТЬЄВ на судовому засіданні повідомив, що для цього клопотання немає підстав, оскільки ніякого тиску на слідство з його боку немає і він не заважає слідству. В.ЛУТЬЄВ звернув увагу на те, що слідство у його справі веде Прокуратура Криму, і він виїжджає з Євпаторії в Сімферополь, коли його викликають у справі. Також журналіст повідомив, що він одного разу виїжджав до Києва за офіційним викликом Генеральної прокуратури України, про що він попереджав слідчого Прокуратури АРК.

Адвокат затриманого Олександр ГНЄЗДОВ також вважає, що немає підстав для задоволення клопотання Прокуратури Криму. За словами адвоката, термін досудового слідства у справі В.ЛУТЬЄВА давно завершено, і протягом останніх 2-х місяців слідчих дій не відбувається. Як сказав адвокат, суд мав розпочатися ще в січні.

Суд винесе рішення з цього питання в четвер, 20 березня.

Як повідомляв УНІАН, редактор газети "Евпаторийская неделя" В.ЛУТЬЄВ був затриманий 11 листопада 2002 року за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого статтями 15, 115 і 115 ч.2 п. 11 Кримінального кодексу України - "навмисне убивство, зроблене за замовленням" - за фактом замовлення вбивства депутата Верховної Ради АРК М.КОТЛЯРЕВСЬКОГО.

20 листопада В.ЛУТЬЄВ за рішенням місцевого суду Центрального району Сімферополя був заарештований і доставлений у слідчий ізолятор.

3 грудня Апеляційний суд Криму скасував рішення місцевого суду Центрального району Сімферополя про арешт В.ЛУТЬЄВА і змінив йому запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Президент України Леонід КУЧМА доручив Генеральній прокуратурі і Міністерству внутрішніх справ Україні забезпечити всебічну, повну й об'єктивну перевірку фактів, викладених у статті "Справа Лутьєва": версії, логіка, сумніви. Чи замовляв редактор убивство депутата" у газеті "День" від 7 грудня 2002 р.

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду