Акція "Цивілізованій Україні – цивілізований інформаційний простір"

18 Березня 2003
537
18 Березня 2003
11:55

Акція "Цивілізованій Україні – цивілізований інформаційний простір"

537
Акція "Цивілізованій Україні – цивілізований інформаційний простір"
Вінницька обласна незалежна громадсько-політична газета "33 канал" розпочала акцію "Цивілізованій Україні – цивілізований інформаційний простір". Акція розпочата за участю Голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації М. Томенка, який з цією метою відвідав Вінницю.

"33 канал", газета, що має найбільший тираж у регіоні, запропонував журналістам усіх ЗМІ області опублікувати ті матеріали, які вони через цензуру, залежність чи політичні уподобання редакторів не можуть надрукувати у своїх газетах, розмістити на радіо чи ТБ.

Як заявив головний редактор газети А. Жучинський, спільне з Комітетом питань свободи слова та інформації проведення цієї акції "допоможе журналістам подолати свого внутрішнього цензора та навчитися формувати в області цивілізований інформаційний простір".

Як відзначив Голова Комітету ВР Микола Томенко, така форма журналістської солідарності – участь тиражних газет у популяризації цензурованих матеріалів – може серйозно посприяти у боротьбі за свободу слова. У такому випадку в цензорів мають захитатися мотиви здійснення цензури. Адже суспільно значуща інформація, поширення якої вони прагнуть не допустити, популяризуватиметься з іще більшою енергією завдяки журналістській солідарності.

Однак, як заявив Микола Томенко, далеко не в кожному регіоні України є така газета, яка спроможна сміливо доводити цензуровані матеріали до читача.

За повідомленням Громадської Ради
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
537
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду