Уряд припинив фінансування єдиної україномовної газети КримуIMI

3 Березня 2003
588
3 Березня 2003
13:22

Уряд припинив фінансування єдиної україномовної газети КримуIMI

588
Уряд припинив фінансування єдиної україномовної газети КримуIMI
Журналісти єдиної в Криму україномовної газети "Кримська світлиця" заявили у п'ятницю про припинення її виходу. Вони звинуватили українську владу у байдужості до долі української преси в автономії.

У редакції повідомили про припинення урядом України без попередження державного фінансування цієї газети. У зверненні до Президента України Леоніда Кучми журналісти "Кримської світлиці" називають це "глумом", оскільки на підтримку в Криму російськомовної преси республіканська влада виділила близько 1-го мільйонна гривень, україномовної - жодної копійки. У зверненні мовиться також, що з усіх пунктів підписаного Леонідом Кучмою у березні 2002 року Доручення про створення належних умов для діяльності "Кримської світлиці" на сьогодні не виконаний фактично жоден. Журналісти вважають, що ситуація, яка склалася, - веде фактично до знищення єдиного державномовного видання в АРК.

IMI, Володимир Притула
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
588
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду