Студія «Мамахохотала» створює мультсеріал «Небезпечна зона» для НЛО TV

Студія «Мамахохотала» створює мультсеріал «Небезпечна зона» для НЛО TV

24 Травня 2018
4901
24 Травня 2018
14:24

Студія «Мамахохотала» створює мультсеріал «Небезпечна зона» для НЛО TV

4901
19 травня в «Українському домі» відбувся фестиваль Kyiv Comic Con, на якому студія «Мамахохотала» разом з телеканалом НЛО TV презентували свій мультсеріал «Небезпечна зона».
Студія «Мамахохотала» створює мультсеріал «Небезпечна зона» для НЛО TV
Студія «Мамахохотала» створює мультсеріал «Небезпечна зона» для НЛО TV

Чому автори «Мамахохотала» вирішили зайнятися анімацією, скільки людей працює над створенням серіалу і що таке «Небезпечна зона»? На запитання відповідають автори ідеї, сценаристи Артур Губка та Степан Олійник і продюсер мультсеріалу Рома Грищук.

Чому ви вирішили зайнятися мультиком?

Рома Грищук: Наші сценаристи (Артур Губка та Степан Олійник) принесли ідею мультсеріалу. Нам вона сподобалася, і ми вирішили презентувати її каналу. НЛО TV дали добро на виробництво, і тут легка частина закінчилася. Далі потрібно було зібрати команду аніматорів, художників, опрацювати персонажів, їхні характери, візуальний прояв і голоси.

Як прийшла ідея мультика «Небезпечна зона»?

Артур Губка та Степан Олійник: В автобусі, по дорозі на фестиваль КВН в м. Сочі. Шлях був довгий і часу було багато. Вирішили не витрачати його на перегляд фільму або мультфільму, а придумати щось своє, сміливе і нове для України.

Як довго йде робота над мультиком?

Р.Г.: Вже більше року працюємо над першою серією. Це виявилося не так просто і не так швидко, як думали спочатку. Анімація - дуже копіткий і складний процес. Наприклад, в якийсь момент, ми взагалі переробили всіх персонажів, хоча половина серії вже була промальованою.

Якщо вас будуть порівнювати з американськими проектами, ви будете сприйматися це як комплімент чи все-таки це буде ображати?

А.Г. та С.О.: Як комплімент. Круто, коли тебе порівнюють з найкращими. Якщо люди знаходять подібність - значить у нас вийшло зробити добре.

На кого розрахований мультик «Небезпечна зона»? Якій аудиторії він буде цікавий?

А.Г. та С.О.: На аудиторію, яка цінує хороші продукти і вміє посміятися над українськими реаліями і в якомусь сенсі над собою.

Коли ви тільки починали працювати над мультфільмом, ви ж не розуміли, як це робиться. Як навчилися? Хто допомагав?

Р.Г.: Майже вся команда вперше створює анімаційний продукт. Зараз ми створюємо мультик методом проб і помилок. Ми досі до кінця не розуміємо, як це все правильно налаштувати. Але, з кожним місяцем відчуваємо, що накопичується досвід, як не потрібно робити і вимальовується розуміння того, що нам варто робити.

Коли очікувати вихід мультфільму і на якому етапі створення він зараз?

Р.Г.: Зараз закінчили повністю пілотну серію, створили всіх персонажів. Працюємо над наступними серіями. 

Чи будуть актори студії «Мамахохотала» брати участь в озвучці мультика?

Р.Г.: Поки фінальний каст голосів ще не затвердили, але, наприклад, Іра Хоменко озвучувала маму в пілоті.

Після виходу мультика на канал, що плануєте робити далі? Чи є ідеї?

Р.Г: Як мінімум, ми точно розуміємо, що на «Небезпечній зоні» зупинятися не будемо.

За сюжетом мультсеріалу, у самому центрі України утворилася зона екологічної катастрофи: звалище радіаційних відходів. Влада евакуювала всіх жителів і обнесла місце катастрофи парканом. Згодом всі звірі, які залишилися в зоні, еволюціонували і створили соціум. Разом з ними, в "небезпечній зоні" залишилася жити тільки одна українська родина. Карпенки намагаються жити звичайним життям пересічної української сім'ї, хоча в соціумі антропоморфних тварин це не так вже і просто робити.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба студії «Мамахохотала»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4901
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду