Податкова міліція судиться зі “Свободою” через публікацію про обшук “Обкому”IMI

25 Лютого 2003
809
25 Лютого 2003
16:16

Податкова міліція судиться зі “Свободою” через публікацію про обшук “Обкому”IMI

809
Податкова міліція судиться зі “Свободою” через публікацію про обшук “Обкому”IMI
25 лютого 2003 року в місцевому суді Печерського району міста Києва розпочалося слуханні справи за позовом до редакції газети "Свобода" та автора статті "Пограбування для Генпрокурора" Володимира Бойка. Позов заявлено оперуповноваженим управління податкової міліції ДПА у місті Києві Олексієм Скворцовим, який вимагає спростування того факту, що 19 лютого 2002 року в редакції Інтернет-видання "Обком" працівниками податкової міліції було проведено незаконно обшук.

На початку судового засідання Володимир Бойко заявив відвід судді Юлії Іваненко на підставі того, що вона з листопада 2002 року є активним учасником розгляду скарг "Обкому" на дії податкової міліції. Зокрема, одною з основних підстав для відводу судді Ю.Іваненко, відповідач вважає те, що обкомівцями ставилось питання перед кваліфікаційною комісією про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності. Зазначені обставини піддають сумніву неупереджене ставлення до розгляду справи з боку судді Юлії Іваненко.

У зв'язку з необхідністю письмового оформлення заяви про відвід судді у справі оголошено перерву до 16-00 години.

Нагадаємо, що податківцями 19 лютого 2002 року проведено обшук у приміщенні інтернет-газети "Обком". В результаті обшуку податковою міліцією Печерського району вилучено 5 комп'ютерів, документи і особисті гроші співробітників, а заступника редактора Сергія Сухобока доставлено до управління податкової міліції в наручниках.

"Обком" звернувся зі скаргою на дії посадових осіб, проте засідання неодноразово - 7 травня, 18 червня, 3 вересня 2002 року - відкладалося. Судовий розгляд справи почався тільки з 14 листопада, після того як ІМІ зробив інформаційний запит до Генерального прокурора Святослава Піскуна та Голови Верховного Суду України Віталія Бойка про порушення строків судового розгляду справи "Обкома", а звернення ІМІ стало предметом обговорення на нараді суддів Шевченківського району. IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
809
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду