Помер видатний кінооператор Павло Лебешев , , , ForUm

24 Лютого 2003
838
24 Лютого 2003
10:33

Помер видатний кінооператор Павло Лебешев , , , ForUm

838
Помер видатний кінооператор Павло Лебешев ,       ,  , ForUm
Видатний російський кінооператор Павло Лебешев помер сьогодні в Москві на 63-му році життя від гострої серцевої недостатності. Про це повідомили ІТАР-ТАРС у керівництві Спілки кінематографістів РФ.

Павло Тимофійович Лебешев народився 15 лютого 1940 року в Москві. У 1972 році закінчив операторський факультет ВДІКу, майстерню А.Головні. У 1967 році Павло Лебешев як оператор-постановник брав участь у створенні фільму Андрія Смирнова «Ангел», який вийшов на екрани лише через двадцять років.

Першою помітною роботою Лебешева стала драма Андрія Смирнова «Білоруський вокзал», повідомляє «Newsru.com». Лебешев був відмічений званнями Народного артиста і лауреата державних премій Росії, нагороджений орденами «За заслуги перед Вітчизною» третього і четвертого ступеня, був лауреатом премій «ТЕФІ» і «Ніка».

Павло Лебешев був завжди надзвичайно затребуваним митцем, який працював з найбільшими вітчизняними і зарубіжними режисерами. Так, разом з Микитою Міхалковим він зняв цілий ряд картин, серед яких «Раба любові», «Свій серед чужих, чужий серед своїх», «Сибірський цирульник».

За словами Міхалкова, Павло Лебешев, «абсолютно незвичайний оператор, який через очко кінокамери завжди бачив все парадоксально, несподівано, так як міг тільки він сам».

Плідною була співпраця Лебешева з режисером Сергієм Соловйовим. Серед їх спільних стрічок - «Рятівник», «Асса», «Ніжний вік». І, як сказав Соловйов, «здається, для нього технічних проблем ніколи не існувало, а тут і починається справжнє мистецтво».

Зовсім недавно Лебешев завершив роботу над новим фільмом прославленого польського режисера Єжи Гофмана.

ForUm
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду