Югославія продовжила своє життя в Інтернеті , , , ForUm

7 Лютого 2003
634
7 Лютого 2003
10:39

Югославія продовжила своє життя в Інтернеті , , , ForUm

634
Югославія продовжила своє життя в Інтернеті ,       ,  , ForUm
Після офіційної кончини Югославії, про яку було оголошено два дні тому, всі хто сумують за ідеєю югословенства, можуть знайти собі притулок у віртуальному просторі Кібер-Югославії на сайті www.juga.com, передає кореспондент ForUm’у.

Кібер–Югославія – це країна без території, але з власним статутом, паспортами, прапором і гімном, який міняється щотижня.

Держава з’явилася в Мережі ще в 1999 році як реакція протесту на розпад в 1991 році тогочасної Югославії і на війни, що пронеслися по території колись квітучої країни.

Сьогодні Кібер–Югославія нараховує 16 112 громадян, в ній немає лідерів, але кожний може стати міністром вигаданого ним міністерства. У країні є, наприклад, міністр танців під дощем, секретар, що відрізняє добро від зла і т.ін.

Більшість громадян віртуальної держави – жителі Сербії і Чорногорії, інші розсіяні по всій планеті. Громадянином країни може стати будь-хто бажаючий, який в глибині душі відчуває себе югославом.

Коли число громадян Кібер–Югославії досягне п’яти мільйонів, його батьки-фундатори планують звернутися в ООН для офіційного визнання.

Як повідомлялося, 4 лютого 2003 року о 20 годині було офіційно оголошено про припинення існування Союзної Республіки Югославії (СРЮ) і появу нової держави Союзу Сербії і Чорногорії.

СРЮ була п’ятою і останньою Югославією, проіснувала вона 11 років, перша ж Югославія виникла 3 жовтня 1929 року.

Новоспечена держава Союзу Сербії і Чорногорії ще не має ані прапора, ані гімну, ані герба; до кінця року до прийняття нового гімну і герба гімном залишиться «Гей, слов’яни!».

Політики двох республік зуміли виробити конституцію нової держави, але їм так і не вдалося досягнути консенсусу в питанні щодо кольору державного прапора, чи бути йому темно-синім або ж небесно блакитним. В їх розпорядженні є 30 днів для прийняття закону про прапор нової держави, стільки ж часу залишилося до закінчення повноважень президента Югославії Воїслава Коштуніци.

Підписання конституційної Хартії і утворення нової держави гаряче вітав представник Європейського Союзу Ксавьер Солана, що приклав чимало зусиль до створення Союзу Сербії і Чорногорії (злі язики вже назвали нове утворення Соланією). Європейські політики зазначають, що створення нової держави – це крок уперед на шляху до Європейського Союзу.

ForUm
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду