Карлос Паскуаль знову пропонує українській владі не втручатися у діяльність ЗМІ

6 Лютого 2003
519
6 Лютого 2003
14:48

Карлос Паскуаль знову пропонує українській владі не втручатися у діяльність ЗМІ

519
Карлос Паскуаль знову пропонує українській владі не втручатися у діяльність ЗМІ
Якщо українська влада не втручатиметься в діяльність ЗМІ і забезпечуватиме дотримання в країні статті 10 Конвенцiї про захист прав людини – це могло б бути серйозною ознакою позитивного розвитку американо-українських відносин і поглиблення взаєморозуміння між обома державами. Про це заявив посол США в Україні Карлос Паскуаль сьогодні на прес-конференції у Києві. „Ми підтримуємо відносини з багатьма представниками влади в Україні і обговорюємо дуже багато питань, в тому числі й проблеми розвитку демократії, громадянського суспільства, незалежних ЗМІ. Саме тут ми повинні знайти підтримку українських властей. Чіткі і конкретні кроки України у зміцненні демократичного середовища в середині країни зміцнять і ступінь довіри до неї”, сказав пан Паскуаль.

На прохання прокоментувати ситуацію зі скороченням штату та ефіру української служби „Голосу Америки” до 1 години (що сталося після урізання державної допомоги США Україні у зв’язку із "кольчужним скандалом" – „Детектор медіа”), Карлос Паскуаль зазначив: „Я не знав про скорочення персоналу на „Голосі Америки”. Завжди так трапляється, коли відбувається скорочення ресурсів, треба йти на якісь компроміси, чітко оцінювати свої пріоритети. Але наскільки мені відомо, це фінансування відбувається за зовсім іншими бюджетами, не за кошти, що виділяються для підтримки демократичних свобод в Україні. Пріоритетним для нас і надалі залишатиметься підтримка громадянського суспільства, вільної преси , малого бізнесу, паювання землі – всього того, що сприяє формуванню середнього класу, створенню робочих місць, покращенню рівня життя звичайних українців”.

На запитання стосовно останніх домовленостей, досягнутих на зустрічі донорських організацій 4 лютого у Брюсселі, Карлос Паскуаль зауважив, що мета таких зустрічей – координація донорських зусиль Північної Америки та Євросоюзу для допомоги пост-радянським країнам: Росії, Україні, Молдові, Білорусі. Це формальні регулярні консультації, які відбуваються раз на 6 місяців. Як правило, на них визначаються найбільш важливі регіональні теми, можливості координування зусиль щодо підтримки незалежних ЗМІ.

Інф. „Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду