Олександр Кривенко вважає, що держава повинна цивілізовано контролювати свій інтернет-простірУНІАН

31 Січня 2003
878
31 Січня 2003
11:06

Олександр Кривенко вважає, що держава повинна цивілізовано контролювати свій інтернет-простірУНІАН

878
Олександр Кривенко вважає, що держава повинна цивілізовано контролювати свій інтернет-простірУНІАН
Генеральний директор «Громадського радіо» Олександр КРИВЕНКО вважає, що держава повинна цивілізовано контролювати свій інтернет-простір.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам вчора під час засідання круглого столу «Громадський сектор очима ЗМІ», організований ресурсним центром «Гурт».

О.КРИВЕНКО, коментуючи думку керівника інтернет-видання «Україна кримінальна» Олега ЄЛЬЦОВА про те, що рекомендації голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи ТОМЕНКА стосовно акредитації інтернет-видань, «профанують саму ідею боротьби за свободу слова», сказав, що «інтернет-простір повинен мати певні правила, зафіксовані на папері», і забезпечити це повинні насамперед законодавці.

Керівник «Громадського радіо» вважає, що «головною проблемою в цьому плані є зависокий рівень недовіри упорядників інтернет-видань до держави». Він підкреслив, що «саме це, а також відсутність гарантій призводить до того, що упорядники не поспішають реєструватися».

О.КРИВЕНКО вважає, що «правила для інтернет-видань не повинні «накидатися» державою і чиновниками, а мають бути вироблені самими упорядниками, які підпишуться під ними і зобов’яжуться їх дотримуватися». Він підкреслив, що справді «кумедно звучить, що нині всі інтернет-видання діють поза законом». «Цей парадокс треба цивілізовано вирішувати, враховуючи світовий досвід й українське законодавство», - додав керівник «Громадського радіо»

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду