Польський Інститут, часопис «Критика», Громадське радіо та Юрій Андрухович запрошують, на поетичний концерт МАСКУЛЬТ

17 Січня 2003
797
17 Січня 2003
10:39

Польський Інститут, часопис «Критика», Громадське радіо та Юрій Андрухович запрошують, на поетичний концерт МАСКУЛЬТ

797
Польський Інститут, часопис «Критика», Громадське радіо та Юрій Андрухович запрошують, на поетичний концерт МАСКУЛЬТ
Свої нові, найновіші

і найпровокативніші вірші читають

Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Сергій Жадан

За участю джазового тріо Олесь/Тшаска/Олесь (Польща)

21 січня, 19.00 – Київ, Молодий театр (вул. Прорізна, 17)

23 січня, 18.00 – Харків, Театр ім. Шевченка, мала сцена (вул. Сумська, 9)

Окрім того,

24 січня о 18.00 в Харкові, в Театрі ім. Шевченка відбудеться концерт джазового тріо Олесь/Тшаска/Олесь

Вхід вільний

Увага!

На концерті поширюватиметься здизайнований Володимиром Костирком буклет акції – збірка «Маскульт», куди увійшли ще непубліковані есеї та вірші Юрія Андруховича, Андрія Бондаря і Сергія Жадана, супроводжувані переднім словом Богдана Задури. Збірка, яку часопис «Критика» видав у світ накладом 300 примірників, не надходитиме до книгарень і придбати її можна буде тільки під час акції в Києві та Харкові.

МАСКУЛЬТ є передусім спробою спільного творення сценічно-літературного дійства, в якому кожен із трьох поетів намагатиметься продемонструвати радикальне оновлення власної поетики – зміну жестів, інтонацій, акцентів. Йдеться про вірші максимально відверті, жорсткі, соціально заанЄажовані, шокуючі. Вірші МАСКУЛЬТУ не для поетичних гурманів та рафінованих шанувальників. Вони протестні і контркультурні. Йдеться передусім про живий звук – таким чином, це ще й спроба найбезпосереднішого живого контакту з аудиторією, виклик і провокація водночас.

Спеціально для МАСКУЛЬТУ підготовлено однойменну книжку з текстами-візитівками кожного з поетів. Придбати її можна буде тільки на обидвох концертах, до книгарень вона не надходитиме. Таким чином, це цілком унікальне видання з вельми обмеженим накладом покликане стати документальним свідченням події, своєрідною «літературною пам’яткою». Книжку МАСКУЛЬТ оформив відомий львівський художник Володимир Костирко, а видала в світ «Критика».

Музика джазового тріо Олесь/Тшаска/Олесь з її вишуканою і в той же час мінімалістичною образністю іноді слугуватиме емоційно-екзотичним звуковим доповненням до читаних зі сцени текстів, але переважно виступатиме в цілком самодостатній ролі. До речі, київська аудиторія пам’ятає лідера групи саксофоніста Міколая Тшаску за виступами у вересні 2001 року під час акції Юрія Андруховича та Анджея Стасюка «Моя Европа-2».

Поєднання джазу і віршів заповідається неминуче імпровізаційним, це передусім спроба взаємного вслухання і спільного прориву у драйвову сценічну дійсність.

Організатори акції сподіваються, що МАСКУЛЬТ стане видатною подією актуального мистецького процесу і започаткує собою цілу низку дальших творчих несподіванок.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду