До 15 листопада триватиме реєстрація на IX Всеукраїнську конференцію журналістів-розслідувачів

13 Листопада 2017
13803
13 Листопада 2017
10:01

До 15 листопада триватиме реєстрація на IX Всеукраїнську конференцію журналістів-розслідувачів

13803
Щорічна Всеукраїнська конференція журналістів-розслідувачів відбудеться 8-9 грудня у Києві. Цього року головна подія розслідувальної журналістики України присвячена викликам, з якими стикаються журналісти в епоху відкритих даних та інформаційних війн.
До 15 листопада триватиме реєстрація на IX Всеукраїнську конференцію  журналістів-розслідувачів

Учасники зможуть долучитися до живих дискусій щодо етичних та професійних журналістських стандартів, дізнатися більше про засоби цифрової безпеки, роботу з відкритими даними, використання дронів у проведенні журналістських розслідувань, а також отримати практичні навички програмування.

Спікери Конференції

Очікуються виступи близько тридцяти українських та іноземних спікерів: журналістів, експертів, представників державних антикорупційних органів та міжнародних організацій.

Ключовий спікер Конференції – Рана Саббах (виконавчий директор мережі Arab Reporters for Investigative Journalism - ARIJ) говоритиме про розслідувальну журналістику в епоху відкритих даних та інформаційних витоків. 

Брюс Шапіро (директор Dart Center for Journalism and Trauma) поділиться міжнародним досвідом дотримання професійних стандартів проведення розслідувань.

Карол Кербаг (ARIJ) та Ендрю Лєрен(NBC) наведуть приклади роботи з відкритими даними в країнах Середнього Сходу, Північної Африки та США.

Павла Хольцова (директор Центру журналістських розслідувань у Празі) поділиться досвідом транскордонних розслідувань.

Тема виступу Аріка Толера (аналітика Bellingcat): вистежування людей через інтернет та соцмережі.

Єгор Соболєв (Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції), Інесе Войка (радник з питань боротьби з корупцією UNDP) та Скірмантас Малінаускас (радник Прем’єр-міністра Литви з протидії корупції) візьмуть участь у панельній дискусії  про результативність діяльності державних антикорупційних органів в Україні.

Учасники воркшопу Андрія Газіна «Програмування для журналістів-розслідувачів» отримають базові навички програмування на мові R ( для участі потрібна додаткова реєстрація).

З програмою заходу та повним пулом спікерів можна ознайомитись тут.

Організатори, донори та умови участі

Організатором заходу є Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) за підтримки Фонду Політікен (Politiken Fonden) та Антикорупційної Ініціативи ЄС (EUACI). EUACI (https://euaci.eu) фінансується Європейським Союзом та спів-фінансується  та впроваджується DANIDA.

Для участі в конференції реєстрація обов'язкова: 1) за запрошеннями та на конкурсній основі – безкоштовно або після оплати квитка (гарантована участь).

Місце проведення: Київ, Бориспільське шосе, 18 км, готельний комплекс «Козацький стан».

Конференція НАБУ

7 грудня з 9.00 до 18.00 у готельному комплексі «Козацький стан» відбудеться конференція Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), присвячена антикорупційній реформі та її регіональним аспектам – на прикладі Національного антикорупційного бюро.

Запрошені на IX Всеукраїнську конференцію журналістів-розслідувачів також можуть взяти участь у цьому заході (трансфер та поселення в готелі буде забезпечено).

У програмі заходу прес-конференція керівників НАБУ, зустрічі журналістів з детективами НАБУ, обговорення інструментів світової практики боротьби з корупцією та багато іншого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Інститут розвитку регіональної преси
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду