Шредер судится с немецкой прессойПодробности

1 Січня 2003
636
1 Січня 2003
14:17

Шредер судится с немецкой прессойПодробности

636
Шредер судится с немецкой прессойПодробности
Канцлер ФРГ Герхард Шредер начал судебное разбирательство против двух немецких газет, написавших несколько дней назад, что его четвертый брак находится на грани распада.



Шредер требует публично опровергнуть информацию о якобы имеющихся разногласиях между ним и его женой Дорис Шредер-Копф (Doris Schroeder-Koepf), опубликованную в газетах Maerkishche Oderzeitung и Suedwestpresse. Автор статьи, напечатанной с разницей в несколько дней в обоих изданиях, утверждает, что Дорис Шредер-Копф недовольна тем, что ее муж слишком много времени проводит вдали от дома.

Слушание дела назначено на 21 января. Представители обоих издания заявили, что не собираются опровергать опубликованную информацию, судебный иск Шредера, по их мнению, нарушает свободу слова, гарантированную конституцией Германии.

Герхард Шредер выиграл судебный процесс против агентства новостей DDP, которое утверждало, что канцлер красит волосы. По решению суда, DDP выплатило канцлеру ФРГ в качестве компенсации морального ущерба сумму, эквивалентную 262 000 долларов США.

Подробности
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду