13 вересня Київська школа економіки та VoxUkraine відкрили Центр вдосконалення економічної журналістики

13 вересня Київська школа економіки та VoxUkraine відкрили Центр вдосконалення економічної журналістики

14 Вересня 2017
1463
14 Вересня 2017
10:41

13 вересня Київська школа економіки та VoxUkraine відкрили Центр вдосконалення економічної журналістики

1463
В рамках Центру реалізується модульна освітня програма з економіки, онлайн-курс “Як писати про економіку без помилок”, аналітичний центр вивчення проблем медіа та дискусійний клуб
13 вересня Київська школа економіки та VoxUkraine відкрили Центр вдосконалення економічної журналістики
13 вересня Київська школа економіки та VoxUkraine відкрили Центр вдосконалення економічної журналістики

Журналістика впливає, а якісна журналістика призводить до позитивних змін в суспільстві.  Мета Центру -  професійне зростання журналістів та розвиток ЗМІ в Україні. Якісні ЗМІ -  не лише джерело новин: вони створюють та модерують дискусії про важливе, контролюють та “покращують” рішення влади. Важливий наслідок такої роботи -  економічний розвиток країни.  “ЗМІ грають значну роль не лише в революційні часи. Важливіше завдання для них - допомагати країнам еволюціонувати. Суспільство розвивається лише через діалог, а в цьому є важлива роль журналістів”, - коментує Ілона Сологуб, керівник Центру вдосконалення економічної журналістики.

Центр складається з чотирьох напрямків:

  • Модульний навчальний курс “Економіка, ринки та аналіз даних”, розроблений викладачами Київської школи економіки
  • Перший дистанційний курс з економіки для журналістів “Як писати про економіку без помилок”
  • Дискусійний клуб провідних редакторів та видавців для обговорення найактуальніших питань економіки та ЗМІ.
  • Дослідження медіасфери науковими методами. 

“VoxUkraine багато працює з локальними редакціями і ми відчуваємо від журналістів запит на економічні знання. Тому ми вирішили створити онлайн-курс з економіки, сконструйований саме під їх потреби. Тепер єдине, що потрібно будь- якому журналісту, щоб розібратися в економіці - бажання й Інтернет”, - каже Борис Давиденко, керівник VoxUkraine.

Центр створено за сприяння стратегічних партнерів ICU та VISA. Ідею створення онлайн-курсу підтримали Ощадбанк та компанія “Енергетичні ресурси України”. Курс розроблено спільно з українським освітнім проектом EdEra.

«Українські журналісти, які часто є лідерами думок у соціальних мережах та суспільстві загалом, відграють важливу роль у формуванні порядку денного економічного життя держави. Вони значної мірою визначають, що українці думають про шлях, яким має рухатися українська економіка, і таким чином впливають на можновладців, які визначають економічний курс країни», - зазначає голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. «При цьому дуже важливо, щоб журналісти були фаховими експертами з економічних питань, тоді їх підказки політикам дозволять рухати човен української економіки у вірному напрямку. Саме тому Ощадбанк ухвалив рішення підтримати цікавий проект VoxUkraine: он-лайн курс “Як писати про економіку без помилок”», - додає він.

Найкращі студенти як оффлайн, так й онлайн програм, пройдуть стажування у редакціях ЗМІ, які є інформаційними партнерами курсу - Liga.net, Українська Правда, “Новое время”, Interfax-Україна та VoxUkraine.   

Онлайн-курс орієнтовано на журналістів-практиків, студентів факультетів журналістики та всіх тих, хто прагне розібратись в економіці разом з найкращими викладачами курсу.

Детальна інформація та реєстрація за посиланням: https://goo.gl/yDMF7F

За додатковою інформацією та з будь-яких інших питань звертайтесь за електронною адресою ceej@kse.org.ua.

Довідка

Київська школа економіки (KSE), заснована у 1996 році Консорціумом економічних досліджень та освіти (EERC), – це навчальний заклад світового рівня з відмінною репутацією як в Україні, так і за кордоном. KSE входить до числа найкращих шкіл Центральної та Східної Європи, готуючи майбутнє покоління економістів та управлінців світового рівня. Таким чином, діяльність KSE сприяє розвитку сфер економіки, бізнесу, а також економічної політики в Україні та сусідніх державах.

VoxUkraine — незалежна аналітична платформа, заснована після Революції гідності у 2014 році групою висококваліфікованих економістів та юристів, які працюють в Україні і за кордоном.Зараз VoxUkraine працює над дослідженнями, публікує економічний онлайн-журнал, а також розвиває декілька освітніх проектів. VoxUkraine не пов’язана з українськими політичними партіями та рухами, на нашу роботу жодним чином не впливають бізнесмени/чиновники/політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду