Підозрюваних у вбивстві донецького журналіста Паніча розшукують у Росії, УНІАН

12 Грудня 2002
776
12 Грудня 2002
10:27

Підозрюваних у вбивстві донецького журналіста Паніча розшукують у Росії, УНІАН

776
Підозрюваних у вбивстві донецького журналіста Паніча розшукують у Росії, УНІАН
Підозрюваних у вбивстві журналіста газети "Донецкие новости" Олександра ПАНІЧА розшукують за межами Донецької області, а також у Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції прокурор Донецька Олександр ОЛЬМЕЗОВ повідомив, що правоохоронці шукають трьох підозрюваних, відомих слідству. За словами прокурора, розглядаються три версії злочину, зокрема професійна діяльність журналіста. Однак більш вірогідними версіями вважаються вбивство, пов'язане з продажем журналістом квартири, або з тим, що О.ПАНИЧА "відвідували особи, пов'язані з вживанням наркотиків".

Прокурор підтвердив, що в квартирі О.ПАНІЧА на килимі були виявлені "бурі плями, схожі на кров". О.ОЛЬМЕЗОВ сказав, що цей фрагмент килима вилучено для проведення експертизи.

О.ОЛЬМЕЗОВ також сказав, що покупці квартири повністю розрахувалися з О.ПАНІЧЕМ, і спростував інформацію про те, що квартира нібито була куплена співробітником міліції.

Як повідомляв УНІАН, за фактом зникнення журналіста газети "Донецкие новости" Олександра ПАНІЧА Донецька міська прокуратура порушила кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу ("навмисне вбивство").

О.ПАНІЧ працював у газеті близько півтора року, писав на економічні теми, офіційно обіймаючи посаду менеджера з продажу.

За словами співробітників газети, вони "забили на сполох" про зникнення журналіста наприкінці жовтня. Було відомо, що О.ПАНІЧ на кілька днів відпрошувався у головного редактора "для оформлення якихось медичних документів". Крім того, колеги знали, що він займався продажем квартири.

Дружина журналіста О.ПАНІЧА звернулася до правоохоронних органів з приводу зникнення чоловіка 2 грудня, передбачаючи, що він пропав 13 листопада.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду