Кисельов з ICTV визнав існування темників, www.pravda.com.ua

2 Грудня 2002
690
2 Грудня 2002
18:23

Кисельов з ICTV визнав існування темників, www.pravda.com.ua

690
Кисельов з ICTV визнав існування темників, www.pravda.com.ua
Головний редактор служби інформації телеканала ICTV Дмитро Кисельов вважає, що жодні так звані темники не повинні сприйматися журналістами як прямий заклик до дій.

В інтерв'ю газеті "Київський телеграфъ", опублікованому в понеділок, на запитання про можливе загострення цієї теми на парламентських слуханнях 4 грудня, Кисельов наголосив: "У чому суть проблеми: танго танцюють двоє. Якщо ви вважаєте, що темники - це наказ, виходить, ви готові до цензури". "Адже вам нічого не буде, якщо ви вчините по-своєму, відповідно до своєї шкали цінностей", - додав журналіст.

За словами Кисельова, він одержував "темники". "Інша річ, що вони були без вихідних даних - ця справа не була формалізована", - сказав він.

Журналіст наголосив, що "говорив і Сергієві Васильєву (керівник головного управління інформаційної політики президентської адміністрації), і Валерію Хорошковському (тоді першому заступнику голови адміністрації президента), що це ненормально". На думку Кисельова, "насправді темники були хворобою росту нової адміністрації". "Вони не знали технології, хотіли як краще, а вийшло як завжди", - відзначив він.

В адміністрації, як вважає журналіст, хотіли донести свою точку зору. "Позиція адміністрації не може і не повинна бути секретною - у нас влада президентська не перебуває у підпіллі, і її позиція повинна бути представлена в пресі", - сказав Кисельов.

У той же час, вважає він, це потрібно робити коректно - проводити регулярні брифінги, прес-конференції президента, робити заяви для преси.

Зараз, зазначив Кисельов, "темники" перетворилися в звичайні анонси подій. "І тим більше для нас це не наказ на полицю, подібні анонси ми отримуємо від усіх політичних партій", - сказав він.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду