«Мавка. Лісова пісня» їде на європейський пітчинг повнометражних мультфільмів Cartoon Movie

«Мавка. Лісова пісня» їде на європейський пітчинг повнометражних мультфільмів Cartoon Movie

12 Січня 2017
3196
12 Січня 2017
16:24

«Мавка. Лісова пісня» їде на європейський пітчинг повнометражних мультфільмів Cartoon Movie

3196
8-10 березня у Бордо (Франція) творча команда «Мавки» - продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісеєва та Єгор Олесов, а також художник з костюмів фільму Ольга Навроцька - презентують проект гостям Cartoon Movie - продюсерам, бродкастерам, дистриб’юторам та інвесторам з усього світу.
«Мавка. Лісова пісня» їде на європейський пітчинг повнометражних мультфільмів Cartoon Movie
«Мавка. Лісова пісня» їде на європейський пітчинг повнометражних мультфільмів Cartoon Movie

«Мавка. Лісова пісня» - перший український анімаційний проект, який візьме участь у форумі Cartoon Movie - одній з найважливіших подій Європи для професіоналів анімаційної індустрії.

Форум Cartoon Movie проходить з 1999 року - це пітчинг та ко-продакшен форум, на якому щороку представляють близько 50 відібраних організаторами європейських повнометражних мультфільмів на різних стадіях готовності: концепт, розробка, виробництво. У 2017-му на Cartoon Forum представлятимуть 56 проектів, серед них - вперше український проект «Мавка. Лісова пісня» у категорії «концепт». Отримати можливість участі у цій значній професійній події українська студія Анімаград змогла завдяки участі України у програмі Європейського Союзу в секторі культури та креативності «Креативна Європа» - це відкрило українським компаніям нові можливості та доступ до ряду престижних програм Європейського Союзу у сфері культури та медіа.

Cartoon Movie збирає близько тисячі провідних професіоналів з усього світу, яким упродовж 2-х днів на пітчінг-сесіях представляють найкращі європейські анімаційні проекти поточного року. За час існування Cartoon Movie, 262 мультфільми отримали тут фінансування на загальну суму більше 1,8 мільярдів євро. Саме тут починали свій шлях до кінотеатрів деякі з найвідоміших у світі європейських мультфільмів: «Тріо з Бельвілля» (2003, премія Сезар, дві номінації на Оскар), «Кіт в Парижі» (2010, номінації на премії Оскар, Сезар), «Чіко і Рита» (2010, премія Гойя, номінація на Оскар), «Ернест і Селестіна» (2012, премія Сезар, номінація на Оскар), «Баранчик Шон» (2015, номінації на Оскар, Золотий Глобус, приз Британської кіноакадемії), «Життя цуккіні» (2016, номінація Каннського кінофестивалю) та інші

«Мавка. Лісова пісня» - повнометражний мультфільм української студії «Анімаград» (FILM.UA Group), який зараз знаходиться на стадії творчої розробки. Мультфільм створюють за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій - Кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди - працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, зхвичаїв та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки». А до створення саундтреку вже долучились відомі у світі українські музиканти «ДахаБраха» - вже зараз ведеться робота над першим тизером мультфільму, який буде презентовано у лютому, на кіноринку European Film Market під час Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-й конкурс Державного агентства України з питань кіно у вересні 2016 року, й отримав державне фінансування у розмірі 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем’єри «Мавка. Лісова пісня» в українських кінотеатрах - кінець 2018 - початок 2019 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба Film.ua Group
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3196
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду