19 жовтня  ─ лекція про французький поетичний реалізм та італійський неореалізм

19 жовтня ─ лекція про французький поетичний реалізм та італійський неореалізм

17 Жовтня 2016
1469
17 Жовтня 2016
17:39

19 жовтня ─ лекція про французький поетичний реалізм та італійський неореалізм

1469
19-го жовтня відбудеться лекція курсу «Світовий кінематограф: 10 історій» ─ «Історія 4. День починається: поглянь у вічі реальності». Основними темами стануть французький поетичний реалізм (середина 1930-х)та італійський неореалізм (друга половина 1940-х).
19 жовтня  ─ лекція про французький поетичний реалізм та італійський неореалізм
19 жовтня  ─ лекція про французький поетичний реалізм та італійський неореалізм

У «поетичному реалізмі» романтична основа поєднувалася з соціальною атмосферою часу. Найбільший внесок у розвиток цієї течії зробив кінорежисер Марсель Карне. За право вважатися найвизначнішим французьким кіномитцем другої половини 1930-х років з Марселем Карне міг би позмагатися Жан Ренуар. Він блискуче показав себе в різних жанрах, від імпресіоністської лірики до сатири і психологічної драми.

Італійський неореалізм («новий реалізм») став надзвичайно важливим напрямом післявоєнного кінематографа Італії. Його відмінні риси: відображення сучасних реалій і повсякденному житті; зйомки на натурі; залучення непрофесійних акторів. Вплив неореалістичного кіно на подальший розвиток кінематографа виявився таким значним, що цей період (1944-1952) здобув назву «Золоте століття італійського кінематографа».

З-поміж важливіх для нашої «історії» імен ─ Рене Клер, Жан Віго, Марсель Карне, Жан Ренуар, Роберто Росселліні, Лукіно Вісконті, Вітторіо Де Сіка.

Наш лектор Максим Черних раніше виступав із курсами з історії кіно в Київській академії медіа-мистецтв (КАМА), арт-галереї NEBO та Мистецькiй книгарнi NEBO. В минулому кіножурналіст, головний редактор журналу «Кіно Дайджест»;  куратор кіноклубів у галереях Bottega, «Я Галерея», малій галереї «Мистецкого Арсеналу» і «Квартирі 57».

Свою роботу кінолекторій розпочав 21-го вересня. Курс «Світовий кінематограф: 10 історій» ─ спроба простежити історію кіно за її ключовими етапами, побачити шлях, який пройшли «рухомі картинки» за минулі 120 років. Слухачі дізнаються, як формувалася і видозмінювалася мова кіно, як з'являлися основні естетичні течії і рухи в кінематографі XX століття, як складався індустріальний бік кінематографу, якими прийомами користувалися видатні режисери, розповідаючи глядачам свої історії. Курс присвячений, переважно, повнометражному ігровому кіно. Всі лекції ілюструються значною кількістю фрагментів та кадрів з фільмів, отже ознайомлення з матеріалом є наочним і зручним.

Лекції курсу адресовані слухачам, які хочуть особисто переконатися в тому, що історія кіно починається зовсім не з Тарантіно і навіть не з «Зоряних війн», і не закінчується на трансформерах і персонажах кінокоміксів.

Лекції проходять щосереди. Вартість квитка становить 120 грн.

 Щодо інформаційного партнерства та співпраці просимо звертатися за телефоном: 097 311 99 58, pr@zhovten.kiev.ua.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1469
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду