Визначено переможців MHW16

Визначено переможців MHW16

12 Жовтня 2016
1244
12 Жовтня 2016
18:33

Визначено переможців MHW16

1244
800 учасників, 48 годин, 107 ідей, 2 000 літрів енергетиків і 15 проектів у фіналі. Вихідними на київській кіностудії імені Олександра Довженка відбувся найбільший хакатон Східної Європи – Media Hack Weekend-2016
Визначено переможців MHW16
Визначено переможців MHW16

Завдяки партнерам проекту, компаніям VISA та Corezoid, переможці хакатону презентуватимуть свою ідею на одній з найбільших технологічних конференцій у світі – The Next Web 2017, що пройде навесні у Амстердамі. Організатором події вже вдруге стала 1+1 медіа, цього року - за підтримки MacPaw.

«Після минулорічного хакатону ми настільки надихнулися цією атмосферою творчості та драйву, ідеями учасників, їхнім баченням світу, що від недавнього часу ми в компанії вивели діджитал в окремий стратегічний напрямок. Тому таких хакатонів буде більше, і з кожним роком вони виходитимуть на новий якісний рівень», – зазначив Ярослав Пахольчук, виконавчий директор 1+1 медіа.

Відбувалось все наступним чином. У п’ятницю усі охочі презентували ідеї проектів, котрі покликані вирішити певні проблеми та виклики сучасного світу технологій, і до розробки яких могли доєднатись усі охочі учасники хакатону. Ідей зібралось 107, що є вдвічі більше, ніж минулого року. Навколо них формувались команди, які протягом 48 годин і розробляли прототипи робочих проектів. До фіналу дійшло 15 прототипів, котрі в процесі обрали ментори проекту – спеціалісти сфери.

«Ми робимо цю подію для таких же божевільних, як і ми. Ми любимо стрибати вище голови, робити щось за межею наших можливостей, проводити час з людьми, які хочуть змінювати світ. І я вірю в те, що усі, хто зібрався на хакатоні, так чи інакше вплинуть на розвиток світу», – прокоментував Павло Педенко,  керівник управління веб-розробок 1+1 медіа.

3 місце на MHW16 завоював проект «gifsly». Це додаток, котрий дозволяє у реальному часі реагувати на відео у соцмережах: редагувати його за допомогою набору гіфок,  додавати смайли, селфі тощо.

2 місце посів проект «Self fit» – додаток, котрий безпомилково вираховує кількість повторених фізичних вправ людиною – відтискання, присідання тощо. Його унікальність в тому, що додаток розрізнятиме близько  30 різноманітних фізичних навантажень, тоді як існуючі аналоги – до 10.

1 місце завоював проект «Earn money get fun». Це рішення для постановки та виконання різноманітних завдань за оплату  онлайн. Працює наступним чином: замовник публікує в додатку  завдання та ціну за його виконання. Наприклад: посадити дерево в парку КПІ за 400 грн. Охочий саджає дерево, знімає процес на ютуб та додає посилання на відео в завданні. Інформаціє перевіряється, виконавець отримую гроші на картку. Крім того, передбачена система штрафів – якщо взявся за завдання і не виконав його. Для презентації прототипу автори зняли відео, як учасник поцілував ведучу.

Окрім того партнерами були відзначені ще кілька цікавих проектів. Серед них: додаток для онлайн-шопінгу, котрий дає можливість приміряти речі в один клік за допомогою доповненої реальності – «Try&buy»; блютуз-адаптер для дротових навушників Less, батарея яких тримає 12 годин, а велике значення приділяється стильному дизайну.

3 тисячі євро на розвиток також отримав соціальний проект «Антинистагм», котрий вирішує проблему хворих на нистагм, тобто людей, які не можуть читати звичайні тексти – команда створила спеціальне розширення  для Google Chrome.

Нагадаємо, Media Hack Weekend – це найбільших хакатон Східної Європи, котрий вже вдруге організовує 1+1 медіа в рамках ініціативи Future Media Lab.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба 1+1 медіа
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду