УМ-25: Служити українській справі

5 Липня 2016
536
5 Липня 2016
09:51

УМ-25: Служити українській справі

Михайло Дорошенко, «Україна молода»
536
УМ-25: Служити українській справі

Це наша маленька перемога — читачів, журналістів, усіх, кому не байдужі українське слово і Держава, —25-річчя з дня виходу першого номера загальнонаціональної україномовної газети «Україна молода».

Неоголошена інформаційна війна в Україні почалася значно раніше, ніж збройне вторгнення «великого брата» на сході країни. Ми далі тримаємося. Віримо, що Україна буде мирною, незалежною і сильною.

Газета має допомагати нацiї стати монолiтною, пiзнати власну iсторiю, традицiї i культуру, повернути українцям їхнiх героїв. На те, щоб стерти в нашiй пам’ятi славну минувшину дiдiв-прадiдiв, «краткому курсу ВКП(б)», а згодом наступнiй iсторiї КПРС i нинiшнiй росiйськiй пропагандi знадобилися десятирiччя. Ось чому щономера в «Українi молодiй» обов’язковi нацiональнi теми, ось чому ми виходимо у свiт винятково українською мовою, хоч нас неодноразово агiтували робити дубляж на «общєпонятном».

І вiддачу вiдчуваємо в постiйному зворотному зв’язку з читачами, в тому, примiром, що на Сумщинi, Чернiгiвщинi, Черкащинi чи Полтавщинi пенсiонери та молодi люди, якi роками читають «УМ», оцiнюють нацiонально-визвольнi звитяги українцiв у попереднi столiття, i надто в XX, так само, як i на Подiллi чи Галичинi. Це єднає нацiю.

Однак це не потрiбно було владi Януковича, цього не розумiє або не хоче розумiти влада постмайданна. У своїй непрофесiйнiй, бездарнiй економiчнiй полiтицi вона встановлює правила гри для нацiональної преси такi ж, як для фiнансово-страхового ринку, металургiв, хiмiкiв чи iнших прибуткових сфер. Душить економiчно українське слово, весь середнiй i малий бiзнес. Тому загальнодержавнi українськi ЗМІ можна вже перерахувати на пальцях однiєї руки, чого не могли «досягти» комунiсти чи януковичi.

«Україна молода», попри все, бореться з такими обставинами i служить українськiй справi. При пiдтримцi наших постiйних багаторiчних читачiв ми зможемо зробити значно бiльше для того, щоб українське в Українi поважалося й домiнувало.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Михайло Дорошенко, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду