Суд не задовольнив позовних вимог «Громадського радіо» до Нацради з питань ТБ та РМ, УНІАН

2 Серпня 2002
748
2 Серпня 2002
13:28

Суд не задовольнив позовних вимог «Громадського радіо» до Нацради з питань ТБ та РМ, УНІАН

748
Суд не задовольнив позовних вимог «Громадського радіо» до Нацради з питань ТБ та РМ, УНІАН
1 серпня відбулося засідання Господарського суду міста Києва, на якому розглядалась позовна заява Благодійного фонду “Громадське радіо” до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє Інститут масової інформації - українське представництво міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів».

Предмет позову: скасування рішення Нацради щодо недопущення «Громадського радіо» до участі у конкурсі на отримання ліцензії на мовлення в травні цього року.

Суд не задовольнив позовних вимог «Громадське радіо» на підставі того, що на момент проведення конкурсу «Громадське радіо» не мало статуту телерадіоорганізації.

Як повідомляє ІМІ, Благодійний фонд “Громадське радіо” має наміри подати апеляційну скаргу на ухвалене судом рішення, оскільки Закон України “Про телебачення і радіомовлення” забороняє заснування телерадіоорганізацій політичними партіями, професійними спілками, релігійними організаціями та підприємствами і таким чином не забороняє створення таких організацій благодійними фондами”, повідомив президент Благодійного фонду «Громадське радіо» Олександр КРИВЕНКО.

Довідка УНІАН. 28 лютого ц. р. у Києві мав розпочатися проект "Громадське радіо". Українські та іноземні журналісти, громадські і культурні діячі у прямому ефірі мали обговорити феномен громадського радіо у світі та перспективи його розвитку в Україні. А з 1 березня проект - 12 годин щоденного інформаційно-тематичного мовлення - мав заіснувати на київській частоті радіо "Люкс" - 69,68 УКХ.

За словами О.КРИВЕНКА, однак Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в особі її голови Бориса ХОЛОДА виявила занепокоєння появою напередодні виборів в українському ефірі будь-якого неузгодженого з нею продукту. А на спроби письмово пояснити Б.ХОЛОДУ творчу концепцію, цілі та засоби їх досягнення "Громадське радіо" послідовно отримувало спочатку мовчанку, а в останній момент - відмову. Зі свого боку, радіо "Люкс", отримавши заборону на початку проекту, вимушене відмовитись від співпраці.

Як наголосив О.КРИВЕНКО, позиція голови Нацради Б.ХОЛОДА не просто зробила неможливою реалізацію проекту у Києві, а й штовхала до перетворення запланованого радіомарафону на акцію громадського протесту проти дій Нацради та її керівників. Однак втягнення у політичне протистояння медіа та органів державної влади не є метою "Громадського радіо". А залучення до такої акції численних іноземних дипломатів, які запевнили свою участь у марафоні, могло б надати конфлікту міжнародного розголосу, що негативно відбилося б на авторитеті держави, і без того не найкращому в царині дотримання прав преси та свободи громадських дискусій. Неконструктивна поведінка чиновника від преси обернулася б країні непередбачуваними моральними і політичними збитками, підкреслив О.КРИВЕНКО.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду