Соломія Вітвіцька, Арсен Мірзоян і герої АТО в Харкові презентують виставку «Переможці»

Соломія Вітвіцька, Арсен Мірзоян і герої АТО в Харкові презентують виставку «Переможці»

8 Квітня 2016
1262
8 Квітня 2016
16:23

Соломія Вітвіцька, Арсен Мірзоян і герої АТО в Харкові презентують виставку «Переможці»

1262
У суботу, 9 квітня, у виставковому залі Харківського академічного театру опери та балету імені М.В.Лисенка буде урочисто презентовано соціальний мультимедійний проект «Переможці». Проект присвячений героям АТО, які живуть із протезами. Харків став третім українським містом, де буде представлено виставку. Наступним стане Івано-Франківськ. Раніше «Переможців» приймали в Києві та Дніпропетровську, а також у Торонто (Канада) і в Брюсселі (Бельгія).
Соломія Вітвіцька, Арсен Мірзоян і герої АТО в Харкові презентують виставку «Переможці»
Соломія Вітвіцька, Арсен Мірзоян і герої АТО в Харкові презентують виставку «Переможці»

«Переможці» – це фотоекспозиція  робіт відомого українського фотографа Олександра Мордерера і арт-директора Тетяни Рубльової, відеобекстейдж, а також спеціальний благодійний випуск журналу VIVA! і цикл сюжетів Телевізійної Служби Новин. В основі проекту – неймовірні історії 17 бійців і однієї жінки-волонтера, які втратили частини тіла під час бойових дій на сході України, але не втратили силу духу.

Захід і виставку, організовану громадською організацією «Лінія згоди», відкриє куратор проекту, волонтер і ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1 Соломія Вітвіцька. На презентації будуть присутні герої АТО: «переможці» Юрій Весельський, Влад Кузнєцов, Володимир Довгорук і Василь Пелиш. У програмі відкриття - виступ «сталевого голосу країни» Арсена Мірзояна.

У Харкові подію зустрічають волонтери та представники організацій, що допомагають бійцям АТО, представники Харківської обласної державної адміністрації, а саме заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Євгенович Черняк, представники громадської організації «Лінія Згоди» з очільнецею Наталією Пальчик, генеральний директор Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка - Олег Володимирович Орищенко, керівник Міської клінічної лікарні №14 ім. проф. Л.Л.Гіршмана - Михайло Іванович Ковтун, представники Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності та інші.

Герої виставки «Переможці» не тільки не здалися перед тяжкими життєвими обставинами, а й довели, що незважаючи ні на що, життя триває, тож треба вірити в свої сили. Всі вони - щасливі і красиві люди, повноцінні члени суспільства, які хочуть працювати, народжувати дітей і розвивати незалежну Україну, надихаючи інших. Вони переможці у всіх сенсах - ці люди змогли подолати ворога, себе, страх, обставини, біль.

Проект «Переможці» ставить перед собою і соціальні цілі, зокрема, розвиток сучасного протезування у країні, а також розв’язання проблем безбар’єрності українських міст. Наші зусилля спрямовані на те, щоб створити комфортні та рівноправні умови для тих, хто живе з інвалідністю. Проект також здійснює мрії героїв.

У рамках виставки в Харкові журнал VIVA! представить благодійний номер, в якому опубліковані фото учасників проекту, а також історії їхнього життя. Всі кошти від продажу спеціального випуску передаються у фонд Save Lives Together! і будуть спрямовані на розвиток сучасного протезування в Україні. Частина коштів, які вже вдалося зібрати, піде на оплату професійного навчання у Канаді українських лікарів-ортопедів, яким Соломія вручить спеціальні сертифікати. Обов'язково буде запрошено і харківського фахівця. Освітню програму буде організовано на базі протезно-реабілітаційного комплексу в місті Гамільтон коштом проекту «Переможці» і за сприяння Канадсько-Українського фонду міжнародної підтримки.

Відкриття виставки в Харкові відбудеться о 17:00. Після відкриття виставку можна буде відвідати з 10 по 30 квітня з 14:00 до 17:00 в робочі дні і з 11:00 до 17:00 у вихідні. Вхід вільний.

Сторінка виставки «Переможці» у Харкові на Facebook https://www.facebook.com/events/514209755429752/

Бекстейдж відео «Переможці» https://www.youtube.com/watch?v=5Fn77Wie3Fc

Благодійний випуск «VIVA! Переможці» можна замовити на Yakaboo.ua.

Прес-служба каналу «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба каналу «1+1»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду