25 березня – відкриття і прес-брифінг фестивалю Docudays UA

25 березня – відкриття і прес-брифінг фестивалю Docudays UA

22 Березня 2016
1161
22 Березня 2016
13:15

25 березня – відкриття і прес-брифінг фестивалю Docudays UA

1161
25 березня в Києві відкриється 13-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Перед урочистою церемонією відкриття o 18.00 у Синій залі столичного Будинку кіно відбудеться прес-брифінг журі та гостей фестивалю.
25 березня – відкриття і прес-брифінг фестивалю Docudays UA
25 березня – відкриття і прес-брифінг фестивалю Docudays UA

Відкриється Docudays UA українською прем’єрою фестивального хіта «У променях сонця» Віталія Манського про «досконале життя в досконалій країні». Він розповідає про те, як багато зусиль доводиться докладати корейцям, аби цей ідеальний світ запрацював. Режисер особисто представить стрічку в Україні та поспілкується із глядачами, а також Віталій Манський візьме участь у прес-брифінгу та розповість про зйомки у Північній Кореї.  

Переможця у конкурсi креативної документалістики DOCU/ЖИТТЯ визначатимуть міжнародна журналістка Наталя Гуменюк,  знаний латвійський режисер Вієстур Кайріш, та програмерка кінофестивалю True/False (CША) Памела Кон.

Наталя Гуменюк як незалежна кореспондентка висвітлювала головні політичні та соціальні події в понад 50 країнах. Нині вона очолює канал суспільного мовлення Hromadske.TV і продовжує розказувати світові про події Майдану, Криму та Донбасу.

Памела Кон більше двадцяти років працювала медіапродюсером та консультувала документальні проекти. На Docudays UA програмерка фестивалю TRUE/FALSE особисто представить збірку найцікавіших американських стрічок, співзвучних українським реаліям.

Латвієць Вієстур Кайріш відомий світові як оперний режисер постановок у Кельні, Берліні та Дармштадті. Але до Києва він привезе документальний фільм «Невидеме місто» – незвичну оперу про людей, які осіли у Чорнобилі.

Наталя Гуменюк, Памела Кон та Вієстур Кайріш візьмуть участь у прес-брифінгу перед відкриттям фестивалю.

У конкурсі DOCU/ПРАВО традиційно стрічки, де особлива увага приділяється питанням боротьби за фундаментальні права й свободи. Найвідоміший український драматург Наталя Ворожбит, знавець свободи слова в Україні Тетяна Печончик та соціологиня Анн ле Уеру оберуть кращого з-поміж цих фільмів.

Переможців у конкурсах DOCU/КОРОТКО і DOCU/УКРАЇНА обиратимуть кінематографіст із Фінляндії Ееро Таммі, проектний менеджер із Нідерландів Мелані де Фохт та співзасновниця львівського фестивалю «WIZ-ART» Ольга Райтер.

На прес-брифінгу про очікування від фільмів розповість Ееро Таммі – критик, журналіст і кінематографіст із Гельсінкі. Він став редактором чотирьох книг про кіно, а також був у журі ФІПРЕССІ кількох фестивалів.

Також свого фаворита серед конкурсних фільмів оберуть студенти. Наймолодше журі Docudays UA складається з п’яти осіб та формується за рекомендаціями молодіжних організацій. Цьогоріч ми доручили суддівство молодому режисерові Філіпу Сотниченку, соціологині та документалісту-початківцю Лізі Гавриленко, координатору молодiжних проектiв у ЦГП Марії Суляліній, журналістові Романові Губі та студентові-міжнароднику Єгорові Буркову.

Фільм-закриття цьогорічного фестивалю – учасник Берлінале-2016 «Маріуполіс» режисера Мантаса Кведаравічюса про повсякдення Маріуполя, визначене загрозою бомбардувань. Цей фільм – візуально сильна пошана кризовому місту, присвячена його поетам та шевцям.

Вхід на прес-брифінг вільний.

Для отримання детальнішої інформації щодо фестивалю та з питань організації інтерв’ю треба звертатися до прес-служби фестивалю (Аліса Гордійчук і Тетяна Мала)  на e-mail press@docudays.org.ua

 За новинами можна стежити на веб-ресурсах фестивалю на сайті www.docudays.org.ua та в соцмережах: Facebook – http://www.facebook.com/DocudaysUA, Twitter – DocudaysUA та Instagram – docudays_ua. Ролики програм доступні на нашому каналі в YouTube – Docudays UA IHRDFF.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду