28 березня – конференція «Законодавство про аудіовізуальні послуги: європейські стандарти та перспективи в Україні»

25 Березня 2016
1622
25 Березня 2016
11:58

28 березня – конференція «Законодавство про аудіовізуальні послуги: європейські стандарти та перспективи в Україні»

1622
28 березня відбудеться міжнародна конференція «Законодавство про аудіовізуальні послуги: європейські стандарти та перспективи в Україні», в ході якої буде представлено текст законопроекту «Про аудіовізуальні послуги».
28 березня – конференція «Законодавство про аудіовізуальні послуги: європейські стандарти та перспективи в Україні»

Ухвалення законопроекту є частиною зобов’язань України відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною  та ЄС. Відповідно до Угоди, Україна добровільно взяла на себе зобов’язання наблизити законодавство до Директиви про аудіовізуальні медіа послуги (АВП) протягом двох років після набуття Угодою чинності. Також, ухвалення нової версії закону про телебачення і радіомовлення, який би відповідав стандартам Ради Європи та рекомендаціям її експертів, є зобов’язанням України як члена Ради Європи відповідно до Резолюції ПАРЄ 1466 (2005) «Про виконання обов'язків та зобов'язань Україною».  Наближення законодавства у сфері медіа до Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги надасть українським медіапрофесіоналам доступ до програми MEDIA  з можливістю отримувати фінансування відповідно до ухваленої Україною угоди «Креативна Європа».

Конференція буде поділена на тематичні частини. Перша частина конференції буде присвячена обговоренню міжнародних стандартів та зобов’язань України у сфері реформування медіа законодавства. Наступні секції (панельні дискусії) мають на меті обговорення зацікавленими сторонами блоків питань щодо ліцензування та реєстрації у сфері АВП, вимог щодо змісту аудіовізуальної інформації та організації надання АВП, повноважень регулятора, порушень законодавства та відповідальності у сфері АВП.

Конференція спланована таким чином, що учасники конференції - представники органів державної влади,  громадянського суспільства та галузі - будуть мати можливість обговорити разом з міжнародними експертами кожен з блоків питань. Міжнародні експерти презентуватимуть європейський досвід та узагальнюватимуть дискусію кожної із панельних дискусій надаючи рекомендації та аналізуючи дискусію.

Ознайомитись з програмою конференції, повідомити про короткий виступ у одній з панельних дискусій конференції можна за посиланням.

По участь у конференції треба повідомити до 15.00 24 березня.

Програмою буде забезпечено синхронний переклад з/на англійську мову. Конференція відбудеться у готелі Radisson Blu за адресою: Київ, вул. Ярославів Вал, 22,  конференц-зал Embassy Suite (з 9.00 по 16.00).

З питань участі та акредитації журналістів треба звертатися до Орисі Федорчук: Orysya.Fedorchuk@coe.int

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1622
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду