Телекомпанію “Ефір-1” ліквідують. Проблеми і люди – залишаютьсяIMI

14 Травня 2002
558
14 Травня 2002
12:27

Телекомпанію “Ефір-1” ліквідують. Проблеми і люди – залишаютьсяIMI

558
Телекомпанію “Ефір-1” ліквідують. Проблеми і люди – залишаютьсяIMI
У Луганську новостворена ліквідаційна комісія розпочала опис майна телекомпанії “Ефір-1”. Легітимність ліквідаційного процесу залишається під питанням, оскільки сама ліквідація дотепер оскаржується у суді.

Утім, це, мабуть, вже другорядне питання: самі “ефірівці” чудово розуміють, що телекомпанію вже зруйновано. Важливо, що ліквідація навряд чи вирішить питання річної заборгованості кільком десяткам телевізійників. Гроші від продажу обладнання не покриє суми, що набігла за рік. Залишається також питання повернення коштів кредиторам, які вклали інвестиції у телекомпанію напередодні конфлікту муніципальних телевізійників із засновником-міськрадою.

Ще один, явно нерозв`язу вальний момент. Колишній мер Ягоферов, очевидно намагаючись убезпечити особисто директора “Ефіру” Тетяну Кожановську, уклав з нею контракт за яким, у разі дострокового звільнення, вона отримує компенсацію у розмірі подвійної зарплатні за всі місяці до 2009 року.

Конфронтація між колективом муніціпальної телекомпанії та депутатами міськради тривала майже рік. Вона розпочалася у травні 2001 року, коли депутатська більшість, яка скинула обраного мера Анатолія Ягоферова, будучи незадоволена інформаційною політикою каналу, який продовжував надавати слово опальному мерові, спробувала зробити кадрові перестановки. Ключовою фігурою у конфлікті стала директор телекомпанії Тетяна Кожановська, яку підтримали більшість “ефірівців”. Після цього міськрада постановила ліквідувати всю компанію. 1 листопада представники місцевої влади захопили передавач телекомпанії, а два тижні по тому, 14 листопада, четверо працівників “Ефір-1” -- директор, керівник рекламного відділу, шофер і журналістка - розпочали голодування, яке тривало майже місяць і завершилося госпіталізацією однієї з учасниць акції.

Але крапку в цій історії поставили не числені суди, в яких “Ефір-1” оскаржував рішення міськради про ліквідацію телекомпанії, а Нацрада з питань телерадіомовлення, яка передала право на мовлення на каналі “Ефіру” кабельному ЛКТ (Луганське кабельне телебачення). Засновником ЛКТ є Луганська облдержадміністрація.

Андрій САЙЧУК IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду